Antena 3 CNN Externe Tenismena Peng Shuai acuză un fost vicepremier chinez că ar fi abuzat-o

Tenismena Peng Shuai acuză un fost vicepremier chinez că ar fi abuzat-o

Fostul vicepremier al Chinei, Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani, este acuzat de tenismena Peng Shuai că ar fi abuzat-o. Fostul număr unu mondial la dublu povestit acest lucru într-o postare pe rețelele de socializare.

Tenismena Peng Shuai acuză un fost vicepremier chinez că ar fi abuzat-o
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    03 Noi 2021   •   17:42

Potrivit sportivei, una dintre cele mai celebre ale țării, incidentul s-ar fi petrecut cu ani în urmă, iar bărbatul ar fi forțat-o să întrețină relații intime. Ulterior, cei doi au avut o relație consimțită.

Zhang Gaoli a fost membru al Comitetului permanent al Biroului Politic între 2012 și 2017, cel mai important organism decizional al Chinei, și vicepremier între 2013 și 2018. Postarea tenismenei a fost ștearsă la aproximativ jumătate de oră de la postare.

Căutările pentru numele lui Peng pe internetul strâns controlat din China au crescut după postare, iar capturi de ecran cu informațiile publicate de aceasta au fost partajate pe grupuri private WeChat și prin iMessage, scrie Reuters.

Peng a spus în postare că nu poate oferi nicio dovadă pentru a-și susține acuzațiile și nu a răspuns cererilor de a comenta pe tema acestui subiect. Același lucru a făcut și Biroul de Informații al Consiliului de Stat al Chinei.

Întrebat la un briefing zilnic despre postarea tenismenei, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe Wang Wenbin a spus că nu are informații cu privire la această problemă și că „aceasta nu este o întrebare legată de afaceri externe”.

Cenzura din China a acționat cu rapiditate. Până miercuri dimineața, căutările pentru cu lui Peng pe Weibo nu au dat rezultate, iar discuțiile pe acest subiect au fost blocate. Utilizatorii WeChat și QQ, o altă aplicație de chat, au fost blocați să își trimită capturi de ecran unul altuia.

Contul de Weibo al lui sportivei a rămas disponibil, cu postările anterioare vizibile, dar funcțiile de comentarii și repost au fost dezactivate. Peng Shuai a ajuns numărul unu mondial la dublu în 2014, fiind primul sportiv chinez care a atins o asemenea performanță. Ea a câștigat titlurile de dublu la Wimbledon în 2013 și Roland Garros în 2014.

×
Subiecte în articol: China Peng Shuai
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close