Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal a câștigat al șaptelea Roland Garros din carieră după 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 cu Novak Djokovic

Rafael Nadal a câștigat al șaptelea Roland Garros din carieră după 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 cu Novak Djokovic

Rafael Nadal a câștigat al șaptelea Roland Garros din carieră după 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 cu Novak Djokovic
de N.B.    |    11 Iun 2012   •   16:05

Rafael Nadal a câștigat cel de-al șaptelea titlu la Roland Garros din carieră, după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic, numărul 1 APT, favoritul numărul 1 al competiției, într-o finală începută duminică, întreruptă din cauza ploii și încheiată luni.

Spaniolul s-a impus cu scorul 6-4, 6-3, 2-6, 7-5. El a câștigat primele două seturi duminică pierzându-l în mod surprinzător pe al treilea, cu doar două ghemuri câștigate. Nole părea capabil să revină în meci, conducând și în setul patru cu scorul de 2-1, însă ploaia a oprit avântul sârbului.

La reluare, meciul a fost echilibrat, cu un Nadal mult mai sigur pe propriul serviciu și un Djokovic constant nemulțumit. De jocul său, de condițiile atmosferice și alți factori care făceau ca setul, meciul și turneul să-i scape din mână. Frustrarea lui Djokovic s-a concretizat chiar la mingea de meci pe care a pierdut-o.

Cunoscut pentru abilitatea de a se concentra și a da randament maximi în situații de tensiune, sârbul a făcut dublă greșeală și i-a oferit adversarului său cel de-al șaptelea titlu la Paris. Nadal îl depășește, astfel, pe legendarul Bjorn Borg, care a obținu șase titluri la Roland Garros și ajunge la 11 titluri de Grand Slam în carieră.


×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Roland Garros titlu grand slam
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close