Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal l-a învins pe Ivan Ljubicic şi s-a calificat în sferturi la Roland Garros

Rafael Nadal l-a învins pe Ivan Ljubicic şi s-a calificat în sferturi la Roland Garros

Rafael Nadal l-a învins pe Ivan Ljubicic şi s-a calificat în sferturi la Roland Garros
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
31 Mai 2011   •   11:39

Rafael Nadal îşi continuă drumul spre al şaselea titlu la Roland Garros, un record deţinut de suedezul Bjorn Borg, după ce l-a învins pe croatul Ivan Ljubicic, 7-5, 6-3, 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală. În turul următor, ibericul îl va înfrunta pe Robin Soderling, într-o reeditare a ultimului act de anul trecut.

Nu este cel mai uşor adversar de înfruntat, mai ales dacă nu joci bine. Este foarte dificil să-ţi intri în ritm împotriva lui Ivan, care are un serviciu foarte bun”, a declarat Nadal la finalul meciului.

Reprezentantul gazdelor, Gael Monfils, cap de serie numărul 9, s-a calificat şi el între ultimii opt pe zgura pariziană, după ce l-a învins dramatic pe spaniolul David Ferrer, 6-4, 2-6, 7-5, 1-6, 8-6, un meci care a fost oprit duminică şi reluat luni. În sferturi, francezul îl va întâlni pe Roger Federer, al treilea favorit.

Un alt sfert de finală ar fi trebuit să se dispute între Novak Djokovic şi Fabio Fognini, însă tenismanul italian a declarat forfait, astfel că numărul 2 mondial merge în semifinale fără să fie nevoit să joace măcar o minge. Singura necunoscută în această fază o reprezintă numele adversarului pe care îl va înfrunta argentinianul Juan Ignacio Chela, partida dintre Andy Murray şi Viktor Troicki urmând să se încheie marţi, după ce a fost întreruptă la scorul de 2-2 la seturi.

În concursul feminin, Maria Sharapova a trecut greu de Agnieszka Radwanska (Polonia), scor 7-6, 7-5, şi o va întâlni în sferturi pe Andrea Petkovic, care a învins-o în trei seturi pe Maria Kirilenko, 6.2, 2-6, 6-4.

Chinezoaica Li Na a mers şi ea mai departe, în urma victoriei cu 2-6, 6-1, 6-3 în faţa Petrei Kvitova, urmând să lupte pentru un loc în semifinale cu Victoria Azarenka, învingătoare cu 6-2, 6-3 în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova.

Câştigătoarea de anul trecut, italianca Francesca Schiavone s-a calificat după 6-3, 2-6, 6-4 în meciul cu Jelena Jankovic şi va juca în sferturi cu Anastasia Pavlyuchenkova (7-6, 2-6, 6-2 cu Vera Zvonareva). Ultima semifinalistă se va alege dintre rusoaica Svetlana Kuznetsova şi reprezentanta gazdelor Marion Bartoli.

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Roland Garros
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close