Antena 3 CNN Actualitate Românii sunt aşteptaţi duminică la vot. Primii care au votat sunt politicienii (VIDEO)

Românii sunt aşteptaţi duminică la vot. Primii care au votat sunt politicienii (VIDEO)

Românii sunt aşteptaţi duminică la vot. Primii care au votat sunt politicienii (VIDEO)
Sursa foto: alegeri
07 Iun 2009   •   10:34

Secţiile de votare pentru alegerile europarlamentare s-au deschis duminică dimineaţă, la ora 7.00 în toată ţara. Românii pot merge să voteze pe cei care le vor reprezenta interesele în Parlamentul European.

Primii care au dat un exemplu au fost chiar politicienii care au mers la vot încă de la primele ore ale dimineţii. Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a votat la Liceul A.D. Xenopol din Capitală. La scurtă vreme a ajuns şi preşedintele traian Băsescu, însoţit de soţia sa, dar şi de Elena Băsescu. Şi Ludovic Orban, Theodor Stolojan şi Vasile Blaga au votat până la ora 9.00.



Preşedintele PSD Mircea Geoană a votat şi el împreună cu familia, la Liceul Jean Monet din Capitală, în timp ce premierul Emil Boc a votat la Cluj Napoca. Mesajul celor doi pentru români a fost acelaşi: să se prezinte la vot.








Majoritatea secţiilor de votare din ţară s-au deschis fără incidente semnalate.

În Târgu-Jiu, însă, la o secţie de votare a fost nevoie ca reprezentanţii comisiei să spargă uşa pentru a intra înăuntru, în condiţiile în care paznicul secţiei, care avea cheile, lipsea. Şi la Timişoara, o secţie de votare a fost deschisă abia după jumătate de oră pentru că, potrivit membrilor comisiei, cheia de la uşă s-a rupt în broască.

Antena3.ro

×
Parteneri
O tânără de 17 ani a murit nevinovată în Timişoara
x close