Antena 3 CNN Economic Auto General Motors şi Chrysler grăbesc negocierile pentru o posibilă fuziune

General Motors şi Chrysler grăbesc negocierile pentru o posibilă fuziune

General Motors şi Chrysler grăbesc negocierile pentru o posibilă fuziune
20 Oct 2008   •   09:23

Producatorii auto Chrysler şi General Motors speră sa fuzioneze cât mai repede pentru a face faţă căderii pieţei auto. Conform ziarului Detroit News, şefii GM şi ai fondului Cerberus Capital Management, care deţine 80,1% din Chrysler, doresc să încheie discuţiile cât mai repede cu putinţă, producătorii auto fiind puternic afectaţi de încetinirea economiei americane.
Conform analiştilor, GM înregistrează lunar pierderi de cel puţin 1 miliard dolari, problemele din sectorul financiar-bancar făcând băncile să fie reticente în a mai împrumuta bani sectorului auto.
Vânzările auto este de aşteptat să fie în acest an cu 16 procente mai mici decât în 2007, urmând ca anul viitor să aducă o scădere de încă 11 %.
Anterior intenţiilor actuale ale celor două companii, Chrysler a discutat cu investitori din străinătate din domeniul auto pentru a prelua compania. Surse apropriate de cele două companii au relatat că discuţiile sunt în stadiu avansat, urmând a se stabili doar unele detalii.
Unirea dintre Chrysler şi GM va permite celor două să elimine surplusul de branduri şi operaţiuni, se vor reduce costurile, dar este foarte probabil să ducă la concedieri masive.
GM şi Chrysler au circa 205.000 angajaţi în America de Nord, şi produc 12 milioane de maşini pe an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors Chrysler criza economica
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close