Antena 3 CNN Timp liber Comorile tracice, expuse la Luvru

Comorile tracice, expuse la Luvru

Comorile tracice, expuse la Luvru
06 Apr 2015   •   10:00

O expoziţie bulgară reunind numeroase artefacte tracice din 17 muzee din întreaga ţară se va deschide începând cu 16 aprilie la Muzeul Luvru din Paris, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Potrivit organizatorilor, "Saga Regilor Traci — Descoperiri Arheologice în Bulgaria ", cea mai amplă expoziţie străină organizată în acest an de muzeu, va atrage până la 4 milioane de vizitatori şi va fi deschisă publicului până la data de 20 iulie


Printre cele peste 1.600 de artefacte ale expoziţiei figurează faimosul tezaurul de aur de la Panaghiurişte sau capul de bronz al lui Seuthes III (regele Regatului Odrysian, între 331 î.Hr. şi circa 300 î.Hr.), descoperit în 2004.

Potrivit asiguratorilor citaţi de mass-media, exponatele au fost evaluate la o sumă de aproximativ 170 de milioane de euro, dintre care doar comoara de la Panaghiurişte valorează 50 de milioane de euro.

Triburile tracice — aminteşte AFP — s-au stabilit pe un teritoriu vast din sud-estul Europei între secolele IV î.Hr. şi III d. Hr, însă pe teritoriul Bulgariei în special au fost descoperite numeroase artefacte de aur.

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close