Antena 3 Timp liber Film Actorul Ion Besoiu suferea de inimă. A murit în urma celui de-al treilea infarct

Actorul Ion Besoiu suferea de inimă. A murit în urma celui de-al treilea infarct

18 Ian 2017   •   14:22
Actorul Ion Besoiu suferea de inimă. A murit în urma celui de-al treilea infarct
Sursa foto: Foto: Agerpres

Actorul Ion Besoiu era cardiac şi a decedat în urma celui de al treilea infarct, în ciuda eforturilor medicilor de la Institutul pentru Boli Cardiovasculare 'C.C. Iliescu' din Bucureşti, unde era internat, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Adrian Besoiu, nepotul actorului.

Citiți și: Actorul Ion Besoiu a murit la 85 de ani

Întrebat dacă confirmă faptul că Ion Besoiu ar fi murit în urma celui de al treilea infarct, Adrian Besoiu a explicat că aceasta ar fi cauza, deşi a beneficiat de o îngrijire medicală deosebită. 'Aşa se pare. (...) A beneficiat de o îngrijire ieşită din comun. Medicul care s-a ocupat direct de el, personal, e cel mai bun prieten al meu şi finul meu. S-a ocupat ca de tatăl lui. (...) Inima nu a mai putut să bată şi nu a mai avut contractilitate. I s-a făcut injectabil nişte soluţii special aduse, care măresc contractilitatea inimii. Nu a mai avut putere, nu a mai asimilat. În momentul în care inima nu mai poate să bată, se produce insuficienţa cardiacă, prin mici infarcturi', a spus acesta.

Ion Besoiu era cardiac, asemenea tatălui şi fratelui său, potrivit nepotului de la Sibiu.

'El toată viaţa a fost bolnav de inimă. La mine în familie, bunicul meu, tatăl meu şi el, toţi au murit de inimă. Toţi au fost cardiaci', mărturiseşte Adrian Besoiu.

Actorul Ion Besoiu fusese salvat de medicii cardiologi din Bucureşti, de mai multe ori, încă din martie 2016, de când era mai mult internat în spitale.

'Finalul cardiac era de aşteptat. Avea un stent pe inimă (...) a avut două stenturi pe picioare. De anul trecut, din martie a stat numai prin spitale. A fost scos de câteva ori din situaţii critice, tot de medicii aceştia. Eram pregătit, starea lui se degradase vertiginos de anul trecut', a mai spus Adrian Besoiu.

 Actorul Ion Besoiu va fi înmormântat pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din Bucureşti, potrivit nepotului.

'Va fi înmormântat la Bucureşti. A fost un om de mare spiritualitate, a fost un om de mare cultură în primul rând, a avut o lectură greu de egalat în lumea asta a actorilor. Şi-a trăit viaţa, a iubit viaţa, s-a bucurat de ea', a arătat Adrian Besoiu.

Actorul s-a născut la 11 martie 1931, la Sibiu, unde a absolvit Academia de Teatru şi Muzică. A debutat pe scena Teatrului de Stat din Sibiu. Ion Besoiu a primit în 2013  titlul de cetăţean de onoare al judeţului Sibiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close