Antena 3 CNN Timp liber Film Al Pacino, distins cu premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia

Al Pacino, distins cu premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia

Al Pacino, distins cu premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia
Sursa foto: Foto: wallpaperpimper.com
05 Sep 2011   •   08:51

Al Pacino a fost vedeta zilei de ieri la festivalul filmului de la Veneţia. Înainte de a-şi prezenta cel de-al treilea film pe care l-a regizat, Pacino a fost distins cu un premiu special pentru întreaga sa carieră. El nu a uitat să-şi amintească de originea sa italiană, spre bucuria publicului.

Al Pacino este laureatul din acest an al trofeului "Glorie creatorilor de filme". Premiul este decernat, la fiecare festival de la Veneţia, unui artist cu o contribuţie distinctivă şi originală în cinematograful contemporan.

La ceremonia înmânării premiului, actorul s-a scuzat, în glumă, faţă de spectatori, pentru că, în ciuda originii sale, nu era în stare să li se adreseze în limba italiană.

În vârstă de 71 de ani, Pacino a debutat cu mai bine de patru decenii în urmă şi a fost distins, între altele, cu un premiu Oscar şi mai multe premii Tony. La un moment dat, el nu s-a mai mulţumit cu postura de actor şi a trecut în spatele camerei. Iar acum şi-a adus la Veneţia ultimul film, "Wilde Salome".

"Wilde Salome" este, în acelaşi timp, o adaptare a piesei "Salome", şi un documentar despre autorul său, celebrul scriitor irlandez Oscar Wilde, şi despre însăşi adaptarea piesei. Al Pacino a mai folosit, cu succes, aceeaşi formulă în 1996, în primul său film, "Looking for Richard", bazat pe drama lui Shakespeare "Richard al Treilea".

 


×
Subiecte în articol: festival de film
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close