Antena 3 Timp liber Film Campionul olimpic Alin Moldoveanu pariază pe filmul românesc

Campionul olimpic Alin Moldoveanu pariază pe filmul românesc

04 Feb 2013   •   13:58
Campionul olimpic Alin Moldoveanu pariază pe filmul românesc
Alin Moldoveanu este al treilea campion al României care se alătură campaniei „Susține România la Berlinală!”, prima de acest fel care leagă cele două domenii care au adus cele mai multe premii în ultimii ani: sportul și cinematografia. Cu trei zile înainte ca Festivalul Internațional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie) să înceapă, Alin Moldoveanu transmite un mesaj pentru filmul „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, care concurează pentru Ursul de Aur.

Acum și filmul românesc are nevoie de susținerea voastră”, spune sportivul în mesajul care poate fi vizionat la acest link: http://www.youtube.com/watch?v=h7-0CFax8Yg&feature=youtu.be.

Alin Moldoveanu a câștigat anul trecut medalia de aur la tir, proba de pușcă aer comprimat 10 metri, la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind desemnat sportivul anului 2012 al Clubului Sportiv Dinamo. A fost prima medalie de aur pentru România la Londra. Printre performanţele sale anterioare se numără: medalia de aur la Cupa Mondială de la Munchen (2008), locul IV la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și titlul de vicecampion mondial la Zagreb (2006).

S-au alăturat deja singurului film românesc aflat în competiție la Berlin multiplul campion la canoe Ivan Parzaichin și campioana olimpică la scrimă Laura Badea.

În următoarele săptămâni, alte personalități din sport și din media se vor implica în campania „Susține România la Berlinală!”, menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. Filmele provoacă emoție, așteptare, bucurie sau tristețe, la fel ca orice competiție sportivă, iar cinematografia și sportul au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani. Și, așa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiții, și filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema și în afara ei.

Cei care vor să trimită mesaje echipei sau să-și exprime opinia despre film, după lansarea din 8 martie, o pot face pe site-ul pozitiascopilului.ro sau pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.

„Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, va avea premiera mondială pe 11 februarie, la Festivalul de la Berlin. Proiecția oficială va începe la 15.30 (16.30, ora României), la Berlinale Palast, în prezența actorilor și a realizatorilor.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și  Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Trailer-ul poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=ZtoCo9pJ2yU.

„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România. 

Participarea delegației filmului la Festivalul de la Berlin este susținută de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Institutul Cultural Român (ICR) din București.


×
Subiecte în articol: pozitia copilului
Parteneri
x close