Antena 3 CNN Timp liber Film Care sunt cele două filme care au luat TOT la Premiile BAFTA. Philip Seymour Hoffman, comemorat de marii actori la ceremonie

Care sunt cele două filme care au luat TOT la Premiile BAFTA. Philip Seymour Hoffman, comemorat de marii actori la ceremonie

Care sunt cele două filme care au luat TOT la Premiile BAFTA. Philip Seymour Hoffman, comemorat de marii actori la ceremonie
de O.P.    |    17 Feb 2014   •   06:05

Filmele "12 ani de sclavie" şi "Gravity" şi-au împărţit locurile de onoare la gala premiilor BAFTA, echivalentul britanic al Oscarurilor. "12 ani de sclavie" a primit trofeele pentru cel mai bun film şi cel mai bun actor iar "Gravity" a obţinut cele mai multe distincţii şi a fost declarat cel mai bun film... britanic.

Distincţiile Academiei britanice de film şi televiziune sunt considerate o avanpremieră a premiilor Oscar, aşa că pe covorul roşu au păşit, ca de obicei, nenumărate vedete de la Hollywood.

Palmaresul actualei ediţii a fost dominat de "Gravity", cu şase premii din 11 nominalizări. Între acestea, premiul pentru regie şi trofeul celui mai bun film britanic, deoarece, deşi cu vedete americane, a fost realizat în Anglia.

"Gravity" a mai fost premiat pentru muzică, imagine, sunet şi bineînţeles efecte speciale. Dar trofeul suprem i-a revenit filmului "12 ani de sclavie".

Regizorul şi coproducătorul filmului, Steve McQueen, a dedicat premiul... mamei sale.

Pentru acelaşi film, Chiwetel Eijofor a fost distins cu premiul pentru rol principal masculin. "Blue Jasmine" i-a adus lui Cate Blanchett acelaşi premiu, pe care l-a dedicat regretatului Philip Seymour Hoffman.

Premiile pentru roluri secundare au revenit lui Jennifer Lawrence pentru "Ţeapă în stil american" şi revelaţiei din "Căpitanul Phillips", debutantul Barkhad Abdi.

Distincţia BAFTA pentru întreaga carieră a fost înmânată de preşedintele Academiei, nimeni altul de cât prinţul William.

Palmaresul BAFTA menţine suspansul luptei între marii favoriţi la Oscar, filmele laureate ieri, "Gravity" şi "12 ani de sclavie".

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close