Antena 3 CNN Timp liber Film Cel mai bun film românesc din 2012. "După Dealuri", de Cristian Mungiu, s-a bucurat de un succes răsunător la Best Film Fest

Cel mai bun film românesc din 2012. "După Dealuri", de Cristian Mungiu, s-a bucurat de un succes răsunător la Best Film Fest

Cel mai bun film românesc din 2012. "După Dealuri", de Cristian Mungiu, s-a bucurat de un succes răsunător la Best Film Fest
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Ian 2013   •   11:31
Filmul "După dealuri", regizat de Cristian Mungiu, a fost marele câştigător al galei Best Film Fest, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune producţii cinematografice ale anului trecut, informează Asociaţia Film România într-un comunicat de presă prezentat de Mediafax.

"După dealuri" a fost desemnat cel mai bun film românesc al anului 2012, devansând lungmetrajele "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, şi "Despre oameni şi melci", de Tudor Giurgiu.

Filmul lui Mungiu, care a primit două premii la Festivalul de la Cannes, anul trecut, a fost desemnat şi cel mai bun lungmetraj european al anului 2012, fiind urmat de "Motoare sfinte/ Holy Motors", de Leos Carax, şi "Artistul", de Michel Hazanavicius.

Şerban Pavlu ("Toată lumea din familia noastră") a fost desemnat cel mai bun actor român al anului 2012 a fost desemnat. El a fost urmat de Andi Vasluianu ("Despre oameni şi melci") şi Valeriu Andriuţă ("După dealuri").

La categoria "cea mai bună actriţă", pe primul loc s-a clasat Cosmina Stratan, urmată de Cristina Flutur şi Mihaela Sîrbu ("Tatăl fantomă").

Cristian Mungiu a fost desemnat şi cel mai bun regizor, urmat fiind la această categorie de Radu Jude ("Toată lumea din familia noastră") şi Tudor Giurgiu ("Despre oameni şi melci").

Topul 10 al celor mai bune filme ale anului trecut:

1. "După dealuri"
2. "Motoare sfinte"
3. "Le Havre", de Aki Kaurismaki
4. "Artistul", de Michel Hazanavicius
5. "Un spion care ştia prea multe/ Tinker Taylor Soldier Spy", de Thomas Alfredson
6. "Băiatul cu bicicletă", de Jean Luc şi Pierre Dardenne
7. "Oslo, 31 august", de Joachim Trier
8. "Şapte psihopaţi şi un câine", de Martin McDonaght
9. "Din dragoste pentru Roma", de Woody Allen
10. "Doamne, ce măcel!", de Roman Polanski

Filmul cu cel mai mare succes de public în 2012 a fost declarat "Epoca de Gheaţă 4: Continente în derivă".

Premiul pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de public i-a revenit lui Tudor Giurgiu, pentru "Despre oameni şi melci".

×
Subiecte în articol: Cristian Mungiu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close