Antena 3 CNN Timp liber Film Cel mai recent film al lui Corneliu Porumboiu, proiectat la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Cel mai recent film al lui Corneliu Porumboiu, proiectat la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Cel mai recent film al lui Corneliu Porumboiu, proiectat la Noaptea Albă a Filmului Românesc
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Sep 2013   •   22:52
Cel mai recent film al regizorului român Corneliu Porumboiu, "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", va fi proiectat, vineri, în Capitală, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, informează un comunicat, potrivit Mediafax.
 
Astfel, cel mai recent film al lui Corneliu Porumboiu şi una dintre cele mai aşteptate premiere româneşti ale anului vine la Cinema Studio, la Noaptea Albă, de la ora 02.15.

"Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism" este povestea unui tânăr regizor (Bogdan Dumitrache) care este pe cale să facă un nou film. În timpul filmărilor, Paul are o aventură cu Alina, o actriţă din filmul lui având un rol secundar. A doua zi, va fi ultima a Alinei la filmări. Paul decide să filmeze o scenă nud cu ea, dar  lucrurile se schimbă şi, în loc să filmeze scena nud, Paul îi spune producătorului că suferă din cauza ulcerului. Treptat filmul şi realitatea se suprapun, iar la filmare se întâmplă ceva neaşteptat. 
 
Totodată, în spaţiul La Dianei 4, spectatorii vor putea urmări după miezul nopţii, două producţii lansate în cinema la începutul acestui an: "Killing Time" (regia: Florin Piersic Jr), de la ora 00.30, iar, de la 02.15, al doilea lungmetraj al regizorului Marian Crişan, "Rocker". Crişan este cunoscut publicului pentru filmele "Morgen" şi "Megatron" (recompensat cu Premiul Palm d'Or pentru scurtmetraj la Festivalul de la Cannes, în 2008).
 
"Roşia Montană - un loc la marginea prăpastiei/ Roşia Montană - Town on the Brink" (2012, Germania/ România) este un documentar regizat de Fabian Daub, ce prezintă binecunoscuta localitate, unde se găsesc unele dintre cele mai mari zăcăminte de aur din Europa, şi impactul proiectului minier iniţiat de Rosia Montana Gold Corporation asupra localităţii. Filmul este programat la Muzeul Ţăranului Român, de la ora 01.00.

Citeşte şi Presa străină: Noul film al lui Corneliu Porumboiu, "aproape extraordinar"

Corneliu Porumboiu, lăudat de presa străină. New York Times: Românul, pe lista tinerilor regizori care merită urmăriţi în viitor



 




 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close