Antena 3 CNN Timp liber Film Cristian Tudor Popescu: Regizorul filmului „Parasite” a reușit să creeze un sentiment inclasabil

Cristian Tudor Popescu: Regizorul filmului „Parasite” a reușit să creeze un sentiment inclasabil

Cristian Tudor Popescu susține că marele câștigător al O „Parasite”, care a luat premiul Oscar pentru cel mai bun film, a fost chiar preferatul lui.

Cristian Tudor Popescu: Regizorul filmului „Parasite” a reușit să creeze un sentiment inclasabil
Sursa foto: Foto: Facebook/Cristian Tudor Popescu
de M.V    |    10 Feb 2020   •   12:42

„Parasite” este un film sud-coreean care reușește să se adreseze Europei de Vest și Americii. E bazat pe o idee europeană, pe ideea transformării temporare a sclavilor în egalii stăpânilor lor sau chiar să ajungă ca sclavii să fie serviți de stăpânii lor. Modul în care cei din clasa de jos se insinuează în clasa stăpânilor ca niște paraziți este surprinzător, original și memorabil.

Sentimentele sunt în general cunoscute - iubire, ură - ele sunt clar definite. E foarte greu să creezi în artă un sentiment inclasabil, or asta face Bong Joon-ho. Am sesizat acest sentiment inclasabil pentru că violența nu este violență pur si simplu acolo. 

Performanța lui este internaționalitatea acestui film. Îl poate înțelege orice locuitor al planetei, chiar dacă nu are subtitrări.

Este foarte expresiv cinematografic. Imaginile vorbesc, sunt atât de expresive, încât aproape că nu lasă rest pentru dialog, pentru vorbe. Ar fi putut să fie un film mut, un film nevorbitor. Nu era nevoie să auzim ce spun personajele”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru Digi 24.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close