Antena 3 CNN Timp liber Film Doliu în lumea filmului! Un cunoscut regizor a murit la 67 de ani

Doliu în lumea filmului! Un cunoscut regizor a murit la 67 de ani

Doliu în lumea filmului! Un cunoscut regizor a murit la 67 de ani
Sursa foto: Foto: youtube.com
08 Iul 2018   •   16:52

Doliu în lumea cinematografiei! Regizorul italian Carlo Vanzina, unul dintre inventatorii genului "cinepanettone", s-a stins din viață, sâmbătă, la Roma, la vârsta de 67 de ani.

Genul cinematografic "cinepanettone" îşi datorează numele lansării pe marile ecrane a unor filme în perioada Crăciunului, atunci când panettone - o tartă tradiţională - este servită pe mesele italienilor.

Carlo Vanzina, fiul unui alt mare realizator de comedii, Steno Vanzina, şi-a început cariera în spatele camerei de filmat în 1976, când a regizat pelicula "Luna di miele in tre". Începând cu 1983 şi mai ales cu filmul "Vacanze di Natale", cineastul italian a contribuit decisiv la apariţia unui nou gen cinematografic, alcătuit din comedii populare, marcate adeseori de un umor ireverenţios şi inspirate din universul televiziunii şi cinematografiei, care se bazau pe jocul unor actori deveniţi apoi emblematici, precum Massimo Boldi şi Christian De Sica.

Într-o carieră de peste patru decenii, Carlo Vanzina a regizat aproape 60 de filme pentru marile ecrane, dintre care unele, mai puţin superficiale, precum "Il pranzo della domenica" (2003) şi "In questo mondo di ladri" (2004), reprezintă veritabile satire la adresa societăţii italiene actuale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: doliu in lumea filmului regizor
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close