Antena 3 CNN Timp liber Film Două zile până la decernarea premiilor Oscar: Doi români au primit deja o distincţie. Vezi pentru ce

Două zile până la decernarea premiilor Oscar: Doi români au primit deja o distincţie. Vezi pentru ce

Două zile până la decernarea premiilor Oscar: Doi români au primit deja o distincţie. Vezi pentru ce
Sursa foto: Foto: fxguide.com
24 Feb 2012   •   23:01

Cu două zile înaintea Oscarurilor, tensiunea pluteşte în aer la Hollywood. Pentru a mai scăpa de emoţii, favoriţii la marile premii au ciocnit un pahar de şampanie la petrecerea organizată în cinstea lor.

Pentru doi români, competiţia a luat sfârşit. Ingineri de profesie, Radu Corlan (centru dreapta) şi Petru Pop (centru stânga) au câştigat, zilele trecute, premiul acordat de Academia Americană de Film pentru Tehnică şi Inovaţie după ce au creat o cameră video de mare viteză.

La petrecerea organizată în cinstea nominalizaţilor nu au existat învingători şi învinşi.

În realitate însă, un singur film poate câştiga mult râvnitul trofeu la fiecare categorie. Iar pelicula mută "Artistul" pare că a descoperit formula succesului. Nominalizat la 10 categorii, este văzut drept favorit.

Anul acesta, şi românii se pot lăuda cu un Oscar. Un... altfel de Oscar, acordat pentru ştiinţă şi inginerie în domeniu.

Distincţia este acordată anual, cu câteva zile înaintea Oscarurilor, pentru a onora oamenii şi companiile ale căror descoperiri contribuie în mod semnificativ la evoluţia lumii cinematografice. Echipa din care fac parte şi românii a creat o cameră video de mare viteză.



×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close