Antena 3 CNN Timp liber Film "Eram batjocorit de colegi." Unul dintre cei mai mari regizori din lume, diagnosticat cu dislexie

"Eram batjocorit de colegi." Unul dintre cei mai mari regizori din lume, diagnosticat cu dislexie

"Eram batjocorit de colegi." Unul dintre cei mai mari regizori din lume, diagnosticat cu dislexie
Sursa foto: Foto: YouTube
04 Oct 2012   •   12:50

Nu putea să citească bine, era întotdeauna în urma colegilor lui de clasă şi suferea de multe ori din cauză că toţi copiii îşi băteau joc de el. Este vorba despre Steven Spielberg, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori din lume.

Recent, regizorul a descoperit şi cauza problemelor sale din copilărie. Spielberg a fost diagnosticat cu dislexie.

"Eram batjocorit de colegi şi încercam să fac faţă acestei situaţii făcând filme", declarat regizorul. "Nu m-am simţit niciodată ca o victimă. Filmele erau salvarea mea", a explicat Spielberg.

"Sunt încet, dar încerc întotdeauna să mă adaptez cerinţelor. Activez într-un domeniu în care cititul reprezintă o parte importantă. Citesc des şi reţin aproape tot ce citesc", a mai spus regizorul.

Dislexia este o deficienţă de învăţare frecventă care împiedică dezvoltarea capacităţii de a citi. Este un deficit de un anume grad, în recunoașterea și înțelegerea textelor scrise, tipărite sau de mână. Totodată prezintă o lecturare lentă, greoaie, cu poticniri și chiar blocaje în citire.

Pacientii cu dislexie nu au un nivel mai scazut de inteligenta si nu invata mai greu alte lucruri in afara de citit. De fapt, majoritatea dislexicilor au o inteligenta peste medie.




×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close