Antena 3 CNN Timp liber Film Film inspirat de drama minerilor chilieni blocaţi 69 de zile în subteran

Film inspirat de drama minerilor chilieni blocaţi 69 de zile în subteran

Film inspirat de drama minerilor chilieni blocaţi 69 de zile în subteran
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Noi 2010   •   13:54

Un film inspirat de drama minerilor chilieni blocaţi în subteran timp de trei luni va fi lansat în curând pe piaţă. Pelicula e regizată de un spaniol care spune că a încercat să surprindă starea de spirit a celor 33 de bărbaţi, în perioada captivităţii.

Cei 33 de mineri au rămas blocaţi în subteran pe 5 august, după surparea unui tunel. Iniţial, autorităţile chiliene au crezut că sunt morţi. Şi-au dat seama că bărbaţii trăiesc abia după 17 zile.

Imediat, regizorul Antonio Recio şi echipa sa au plecat spre locul accidentului. S-au apucat de treabă încă din avion. Au pus pe hârtie primele pagini ale scenariului şi primele idei de filmare.

Pelicula va fi finalizată luna viitoare şi va fi difuzată la televiziunile spaniole şi chiliene. Întreaga producţie e axată pe trăirile interioare minerilor în timpul captivităţii.

"Tot ce s-a întâmplat acolo, în subteran, temerile lor, anxietatea, spaima. Speranţa de la început, disperarea de mai târziu când săpăturile nu meregeau bine. Toate acestea au creat emoţii şi sentimente care cred că merită povestite", explică regizorul Antonio Recio.

Minerii au stat în subteran 69 de zile. În acest timp, au supravieţuit cu provizii trimise de la suprafaţă, printr-un tunel cu diametrul unei portocale.

Pe 13 octombire, minerii au fost scoşi la suprafaţă în aplauzele a 1.500 de jurnalişti. Evenimentul, transmis în direct la televizor, a  fost văzut de milioane de oameni. Imediat, nume mari de la Hollywood s-au arătat interesate să ecranizeze întreaga poveste. Pelicula lui Antonio Recio e însă prima care redă această dramă.

Film inspirat din drama minerilor chilieni



×
Subiecte în articol: film Chile mineri drama blocati subteran
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close