Antena 3 CNN Timp liber Film Filmul românesc "Eu când vreau să fluier, fluier", eligibil la Oscar

Filmul românesc "Eu când vreau să fluier, fluier", eligibil la Oscar

Filmul românesc "Eu când vreau să fluier, fluier", eligibil la Oscar
Sursa foto: cinemagia.ro
15 Oct 2010   •   13:12

Lungmetrajul românesc "Eu când vreau să fluier, fluier" este eligibil la Oscar şi candidează la premiul de debut al Academiei Europene, informează Evenimentul Zilei.

Filmul românesc concurează la premiul pentru debut în lungmetraj decernat de Academia Europeană de Film ("European Discovery prize") cu următoarele patru producţii: "La Doppia Ora", de Giuseppe Capotondi (Italia), "Die Fremde", de Feo Aladag (Germania), "Lebanon", de Samuel Maoz (Israel/Germania/Franţa), "Nothing Personal", de Urszula Antoniak (Olanda/Irlanda).

În ceea ce priveşte cursa de peste ocean, 65 de lungmetraje, din tot atâtea ţări, sunt eligibile la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Filmul românesc se va lupta pentru o nominalizare cu "Des hommes et des dieux", de Xavier Beauvois (Marele Premiu la Cannes), cu "Honey", de Semih Kaplanoglu (Ursul de Aur) şi cu "Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives", de Apichatpong Weerasethakul (Palme d'Or).

Referitor la şansele de nominalizare la Oscar ale producţiei româneşti, producătorul Daniel Mitulescu a declarat: "Am fost contactaţi de companii

de lobby americane, care s-au oferit să se ocupe de promovarea filmului pentru Oscar, dar nu avem un buget suficient de mare încât să ne permitem aşa ceva".

 

×
Subiecte în articol: premiile Oscar
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close