Antena 3 CNN Timp liber Film "O lună în Thailanda" - singurul film integral românesc prezent în competiţia de la Veneţia

"O lună în Thailanda" - singurul film integral românesc prezent în competiţia de la Veneţia

"O lună în Thailanda" - singurul film integral românesc prezent în competiţia de la Veneţia
Sursa foto: Foto: theedgeoftheframe.com
28 Aug 2012   •   18:30

Lungmetrajul "O lună în Thailanda", al tânărului regizor Paul Negoescu, va fi proiectat în cadrul Festivalului de film de la Veneţia pe 3 septembrie şi premiera oficială va avea loc pe 4 septembrie, a anunţat producătoarea Ada Solomon, într-un interviu acordat Agerpres.

Potrivit acesteia, "O lună în Thailanda" este singurul film integral românesc prezent în competiţia de la Veneţia, în secţiunea independentă SIC, Settimana Internazionale della Critica (Săptămâna internaţională a criticii).

„Eu, personal, sunt foarte mândră că vor fi aici şi regizorul Paul Negoescu, şi actorul principal Andrei Mateiu, şi cele două actriţe în roluri importante în film, este vorba de Ioana Anton şi Sânziana Nicola, co-scenaristul filmului, Vlad Trandafir, monteurul filmului, Alexandru Radu, şi producătorul executiv Smaranda Sterian“, a spus Ada Solomon.

Fostul „365 de Revelioane“ (titlul de lucru) prezintă povestea unui tânăr (Andrei Mateiu) care decide, în noaptea de Revelion, să se despartă de prietena sa şi să pornească în căutarea fostei iubite, prin mai multe cluburi bucureştene. Dar este ea oare marea lui dragoste, femeia alături de care vrea să îşi petreacă toată viaţa?



Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia a avut loc pentru prima dată, în 1932, la iniţiativa contelui italian Giuseppe Volpi, politician şi om de afaceri. Festivalul este considerat a fi unul dintre cele mai importante din lume.


×
Subiecte în articol: festival de film
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close