Antena 3 CNN Timp liber Film Premieră românească la Berlinală. "De ce eu?", filmul lui Tudor Giurgiu va fi difuzat la festivalul de la Berlin

Premieră românească la Berlinală. "De ce eu?", filmul lui Tudor Giurgiu va fi difuzat la festivalul de la Berlin

Premieră românească la Berlinală. "De ce eu?", filmul lui Tudor Giurgiu va fi difuzat la festivalul de la Berlin
de O.P.    |    06 Feb 2015   •   07:09

"De ce eu?" al lui Tudor Giurgiu va fi difuzat în premieră mondială, astăzi, la festivalul internaţional de film de la Berlin. Filmul concurează la secţiunea Panorama, alături de producţii de excepţie ale cinematografiei europene ale momentului.

Berlinala s-a deschis aseară printr-o gală de excepţie. Un alt film românesc, "Aferim", a fost nominalizat pentru marele premiu: Ursul de Aur.

Pentru două zile, Berlinul s-a transformat în capitala europeană a filmului. Festivalul a fost inaugurat de directorul festivalului, Dieter Kosslick, şi de preşedintele juriului din acest an, regizorul american Darren Aronofsky.

Pe covorul roşu de la Berlinale Palast au păşit cei mai apreciaţi actori europeni ai momentului, dar şi staruri de la Hollywood.

Festivalul a început cu premiera mondială a producţiei "Nobody Wants the Night", drama unor oameni ce se luptă să supravieţuiască într-unul dintre cele mai neprimitoare locuri de pe pământ: zona arctică.

Într-o rochie lungă albă, cu un decolteu generos, Juliette Binoche, actriţa din rolul principal, s-a bucurat de atenţia jurnaliştilor.

Printre cele mai aşteptate proiecţii ale ediţiei din acest an sînt peliculele "50 de umbre ale lui Grey" şi Cenuşăreasa.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close