Richard Burton a primit o stea pe Walk of Fame, chiar lângă cea a actriţei Elizabeth Taylor

de G.S.    |    02 Mar 2013   •   15:12
Richard Burton a primit o stea pe Walk of Fame, chiar lângă cea a actriţei Elizabeth Taylor Foto: Agerpres/AP

Actorului Richard Burton i-a fost acordată postum, pe 1 martie, de ziua ţării Galilor, o stea pe celebra alee a celebrităţilor din Hollywood, chiar lângă cea care poartă numele actriţei Elizabeth Taylor, cu care el a fost căsătorit de două ori, informează Reuters.
   
Maria Burton, fiica adoptivă a celor doi, a acceptat distincţia care i-a fost acordată tatălui său la aproape 30 de ani de la moartea lui.
   
Actorul galez Michael Sheen a vorbit la dezvelirea stelei, amintindu-şi de momentul în care Burton şi Taylor i-au vizitat satul natal. "Pe plaja unde îmi construiam, copil fiind, castele de nisip, unde am învăţat să înot... pe această plajă, într-o zi legendară, Richard Burton şi Elizabeth Taylor au coborât din cer, ca zeii din Olimp... au aterizat cu un elicopter în acest loc", şi-a amintit el.
   
Acordarea unei stele lui Burton coincide cu cea de-a 50-a aniversare a filmului "Cleopatra", ai cărui protagonişti au fost Richard Burton şi Elizabeth Taylor şi care a însemnat debutul poveştii lor de iubire în viaţa reală.
   
În prezent, mai mult de 2.400 de celebrităţi au o stea pe Hollywood Walk of Fame, printre care Ray Milland, Sir Anthony Hopkins, Sir Tom Jones, toţi trei originari din ţara Galilor.
   
Anna Martinez, reprezentantă a Camerei de Comerţ de la Hollywood, care acordă stelele, a declarat, la data la care a fost anunţată ceremonia, că apreciază că locul în care va fi amplasată steaua lui Richard Burton, lângă cea a lui Liz Taylor, "este perfect", deoarece nu puţini sunt aceia care îşi amintesc numele celebrului actor în combinaţie cu cel al actriţei.
   
"Oamenii nu şi-l amintesc drept cel care l-a întruchipat cel mai bine pe Winston Churchill, rol considerat una dintre cele mai bune performanţe actoriceşti ale sale, şi este interesant modul în care, deşi nu a fost premiat cu niciun Oscar, a fost ales momentul aniversar pentru a i se acorda această stea", spune Martinez. "Există încă o nostalgie pentru actorii de la Hollywood", a continuat aceasta.
   
Burton, fiul unui miner din Oxford, era un actor de teatru faimos atunci când a cunoscut-o pe Taylor, la rândul ei celebră în roluri de cinema. Curând, ei au devenit unul dintre cele mai celebre cupluri, atât în faţa, cât şi în spatele camerei de filmat. Cei doi au mai avut interpretări notabile în filme precum "Îmblânzirea scorpiei" şi "Cui i-e frică de Virginia Woolf?".
   
Richard Burton şi Elizabeth Taylor s-au căsătorit prima dată în 1964, mariajul lor durând 10 ani. S-au recăsătorit în 1975, în Botswana, însă cea de-a doua căsătorie a lor a durat numai până în vara următoare. Burton a fost căsătorit de cinci ori de-a lungul vieţii.
   
Actorul a fost nominalizat la Oscar de şapte ori, însă nu a primit niciodată distincţia.
   
Richard Burton a murit în august 1984, din cauza unei hemoragii cerebrale, la fel cum a decedat şi tatăl său.
   
BBC a anunţat recent că va difuza un film care va prezenta relaţia Burton-Taylor.

x close