Antena 3 CNN Timp liber Film RoboCop va fi imortalizat printr-o statuie gigant în "oraşul motoarelor"

RoboCop va fi imortalizat printr-o statuie gigant în "oraşul motoarelor"

RoboCop va fi imortalizat printr-o statuie gigant în "oraşul motoarelor"
Sursa foto: Foto: cracked.com
17 Feb 2011   •   13:05

Un grup de artişti din Detroit au realizat o campanie de colectare de fonduri pentru a construi o statuie a poliţistului robotizat RoboCop, informează Detroit Free Press.

În numai şase zile, artiştii au reuşit să strângă 53.000 de dolari din donaţii, o sumă care ar putea creşte până pe 29 martie, termenul pentru finalizarea bugetului proiectului. Peste 1.500 de oameni au contribuit cu donaţii, în medie de 17 dolari.

Cea mai importantă donaţie a fost făcută de Pete Hottelet, proprietarul unei firme din San Francisco, firmă care a împrumutat numele mega-corporaţiei fictive din filmul "RoboCop" din 1987.

Deşi autorităţile din Detroit au refuzat să ofere fonduri pentru statuie, fanii sci-fi şi împătimiţii filmului au reacţionat pe reţelele de socializare cerând o statuie a poliţistului-robot, susţinând că imaginea "oraşului motoarelor" va avea numai de câştigat din acest proiect.

Artiştii care s-au implicat în proiect speră că această campanie va deschide drumul pentru alte iniţiative artistice într-un Detroit puternic afectat de criza economică.

×
Subiecte în articol: Detroit
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close