Antena 3 CNN Timp liber Film Studiourile MGM au anunţat ieşirea din faliment

Studiourile MGM au anunţat ieşirea din faliment

Studiourile MGM au anunţat ieşirea din faliment
Sursa foto: Foto: theonering.net
21 Dec 2010   •   12:13

Reprezentanţii studiourilor Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) au anunţat, luni, că planul de restructurare, aprobat la începutul lunii decembrie de justiţie, a devenit efectiv şi că vor putea să-şi relanseze producţia de filme, titrează AFP.

"MGM iese dintr-una din cele mai dificile perioade ale istoriei sale", au declarat într-un comunicat comun noii şefi ai studioului, Gary Barber şi Roger Birnbaum, fondatorii Spyglass Entertainment.

Potrivit planului de restructurare aprobat la începutul lui decembrie de tribunalul care analizează dosarele legate de faliment din Manhattan (New York), finanţatorii MGM vor achita circa cinci miliarde de dolari din datoriile companiei, în schimbul preluării majorităţii capitalului MGM.

"Suntem onoraţi şi ne simţim inspiraţi de şansa pe care am primit-o, de a conduce unul dintre studiourile hollywoodiene cele mai celebre spre o nouă generaţie de filme de neuitat, o producţie şi distribuţie TV şi spre dezvoltarea unor noi platforme numerice", au adăugat aceştia.

Mai mult decât atât, MGM a primit deja 500 de milioane de dolari pentru a finanţa noi producţii de cinema şi televiziune.

Studiourile Metro-Goldwyn-Mayer au cerut, în data de 3 noiembrie, protecţia legii falimentului, deoarece nu au reuşit în ultimii ani să-şi reducă datoriile.

 

×
Subiecte în articol: faliment
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close