Antena 3 Timp liber Film „The Ghost Writer”, în regia lui Roman Polanski, a fost desemnat Filmul European al Anului

„The Ghost Writer”, în regia lui Roman Polanski, a fost desemnat Filmul European al Anului

de Antena3.ro    |    06 Dec 2010   •   13:36
„The Ghost Writer”, în regia lui Roman Polanski, a fost desemnat Filmul European al Anului

Lungmetrajul The Ghost Writer (Marioneta) regizat de Roman Polanski a dominat în acest an gala de decernare a Premiilor Academiei Europene de Film, după ce a obţinut şase premii. Filmele româneşti nominalizate nu au primit nici o distincţie.

Pelicula The Ghost Writer a obţinut nu mai puţin de şase premii la categoriile Filmul European al Anului, Regizorul European al Anului, Scenaristul European al Anului, Actorul European al Anului, Compozitorul European al Anului şi Scenograful European al Anului.

Vezi lista câştigătorilor Premiilor Academiei Europene de Film


Filmul românesc "Eu când vreau să fluier, fluier", nominalizat la categoriile Descoperirea Europeană a Anului şi Actor, nu a fost premiat. Nici „Concertul” lui Radu Mihăileanu nu a fost mai apreciat de juriul competiţiei.

Cea de-a 23-a Gala a Academiei Europene de Film (EFA) s-a desfăşurat la Tallinn, în Estonia, oraş desemnat Capitala Culturală Europeana în 2011. Din cauza condiţiilor meteorologice, mulţi dintre premiaţii competiţiei nu şi-au ridicat personal premiile.

Trailer The Ghost Writer

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close