Antena 3 CNN Timp liber Film "The Social Network", cel mai premiat film la gala National Society of Film Critics

"The Social Network", cel mai premiat film la gala National Society of Film Critics

"The Social Network", cel mai premiat film la gala National Society of Film Critics
Sursa foto: Foto: jabcatmovies.com
09 Ian 2011   •   12:59

 "Reţeaua de socializare/ The Social Network", regizat de David Fincher, continuă să domine sezonul premiilor de la Hollywood, acest lungmetraj fiind desemnat, sâmbătă, cel mai bun film al anului 2010 de către membrii National Society of Film Critics (NSFC), informează Reuters.
   
În cadrul aceleiaşi gale, NSFC i-a premiat pe regizorul, scenaristul şi actorul principal din acest film care prezintă felul în care s-a născut reţeaua de socializare Facebook. Astfel, Jesse Eisenberg a fost desemnat cel mai bun actor al anului - pentru rolul Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei Facebook, David Fincher a fost desemnat cel mai bun regizor al anului, iar Aaron Sorkin a fost premiat pentru cel mai bun scenariu al anului.
   
Această nouă victorie consolidează statutul de mare favorit al acestei pelicule în cursa pentru obţinerea Oscarului pentru cel mai bun film al anului.
   
Lungmetrajul "Reţeaua de socializare" are parte de un debut de sezon senzaţional, primind, la începutul lunii decembrie, titlul de cel mai bun film din 2010 din partea National Board of Review of Motion Pictures. La câteva zile după, "Reţeaua de socializare" a fost desemnat cel mai bun film al anului şi de reprezentanţii tuturor marilor asociaţii de critici din Statele Unite: Los Angeles Film Critics Association, Boston Society of Film Critics, New York Critics Circle, San Franciso Film Critics Circle şi Toronto Film Critics Association.
   
Filmul lui Fincher a fost declarat apoi marele câştigător la cea de-a 15-a gală Satellite Awards şi a primit şase nominalizări la premiile Globul de Aur.
   

×
Subiecte în articol: film premiu gala Regie regizor scenariu
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close