Antena 3 CNN Timp liber Film Un american de origine română, premiat în Statele Unite pentru un documentar despre orfelinatele din România

Un american de origine română, premiat în Statele Unite pentru un documentar despre orfelinatele din România

Un american de origine română, premiat în Statele Unite pentru un documentar despre orfelinatele din România
Sursa foto: Foto: nytimes.com
25 Apr 2011   •   19:32

La numai 20 de ani, Alex King, un român din California uimeşte lumea filmului documentar. El însuşi copil adoptat din România a câştigat premiul cel mare la un festival din SUA cu un documentar despre orfelinatele din timpul regimului comunist.

"De ce România? Pentru că este cea mai groaznică situaţie pe care au îndurat-o copiii unei ţări." Aşa începe filmul premiat cu aur al lui Alex King, un tânăr de numai 20 de ani din San Mateo, California.

El s-a născut în România şi a fost abandonat într-unul din orfelinatele ororii din timpul regimului lui Nicolae Ceauşescu. Apoi, la vârsta de şase ani a fost adoptat de o familie americană.

"Born To Be Our Children" a câştigat trofeul de aur la Festivalul Internaţional de Film din Houston. Acesta prezintă soarta celor peste 130 de mii de copii care au ajuns să fie internaţi în orfelinatele din timpul României comuniste şi condiţiile mizere în care aceştia trăiau.

 

×
Subiecte în articol: documentar premiu
Parteneri
Ciclon polar peste România! Cod galben de ninsori și viscol în 28 de județe
x close