Antena 3 CNN Timp liber Film Un film depsre viaţa profetului Mahomed are un buget de un miliard de dolari

Un film depsre viaţa profetului Mahomed are un buget de un miliard de dolari

Un film depsre viaţa profetului Mahomed are un buget de un miliard de dolari
Sursa foto: Foto: rawstory.com
de N.B.    |    19 Dec 2012   •   15:41

Un film în şapte părţi despre viaţa profetului Mahomed va avea un buget de un miliard de dolari şi va fi produs de Barrie Osborne, unul dintre responsabilii pentru producţia trilogiilor "Stăpânul Inelelor" şi "Matrix", informează Mediafax.

În 2009, acelaşi proiect cinematografic avea un buget de producţie fixat la 1,5 milioane de dolari.
   
Personajul Mahomed nu va apărea însă în film, respectând tradiţia islamică, care interzice orice formă de reprezentare a profeţilor.

Această producţie cinematografică va avea "şapte părţi în loc de trei, cât fuseseră anunţate iniţial, şi un buget total de 1 miliard de dolari", a declarat Ahmed Al-Hachemi, preşedintele Alnoor Holding.

"Echipa de experţi a terminat de scris scenariul, după ce a depăşit multe provocări artistice şi dramatice", a adăugat el.

Şeicul Yussef al-Qaradaoui, influentul teolog din Qatar de origine egipteană, ale cărui emisiuni difuzate de postul de televiziune Al-Jazeera înregistrează audienţe foarte mari în lumea musulmană, va fi consultant tehnic pentru acest proiect.

Alnoor a anunţat că filmul va fi turnat în engleză şi va fi tradus în alte limbi, "pentru a corecta proasta imagine pe care societăţile occidentale le au despre Islam".

×
Subiecte în articol: film musulmani
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close