Antena 3 CNN Timp liber Film Veste tristă pentru ”Aferim!„ Producția românească a fost eliminată de pe lista pentru premiile Oscar

Veste tristă pentru ”Aferim!„ Producția românească a fost eliminată de pe lista pentru premiile Oscar

Veste tristă pentru ”Aferim!„ Producția românească a fost eliminată de pe lista pentru premiile Oscar
18 Dec 2015   •   15:16

 Filme din nouă țări au avansat joi pentru următoarea rundă de selecție țintind nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, a anunțat Academy of Motion Picture Arts and Sciences, citată de agenția DPA.

Producțiile cinematografice selectate provin din Belgia, Columbia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda și Iordania și au fost alese pe lista scurtă din 80 de filme eligibile. România propusese lungmetrajul "Aferim!" (regia Radu Jude) la Oscarul pentru "Cel mai bun film străin".

O comisie special desemnată va vota în etapa următoare pentru selecția finală a numai cinci nominalizări de filme străine candidate la premiul Oscar, care vor fi anunțate la mijlocul lunii ianuarie.

Lista scurtă a celor nouă țări care au intrat în etapa selecției pentru cele cinci nominlizări finale la Oscarul pentru cel mai bun film străin, pe Agerpres.ro.


×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close