Antena 3 CNN Timp liber Fun China. Personalul unui restaurant este format din roboţi

China. Personalul unui restaurant este format din roboţi

China. Personalul unui restaurant este format din roboţi
Sursa foto: Foto: gadgetking.com
23 Dec 2010   •   16:00

Într-un oraş din estul Chinei s-a deschis un restaurant cu personalul format în cea mai mare parte din... roboţi. Atât ospătarii cât şi dansatorii care întreţin atmosfera sunt maşinării. Oamenii au rămas doar la bucătărie, pentru că roboţii nu ştiu, încă, să gătească.

Aşa sunt întâmpinaţi clienţii la restaurantul roboţilor. Oamenii mecanici sunt de o politeţe... neomenească. Unii împing tăvile cu mâncare, alţii servesc la mese. Şi niciunul nu acceptă bacşiş. La început, clienţii au fost mai reticenţi, dar până la urmă s-au obişnuit cu maşinăriile.

“La început mi s-au părut destul de ciudaţi dar acum, după ce am avut de-a face mai mult cu ei, mi se par chiar haioşi”, a declarat un client al restaurantului.

Ciudatul restaurant are 21 de mese la care pot sta aproape 100 de oameni. Sala este plină în fiecare zi, aşa că patronul se gândeşte să extindă afacerea.

“Cred că voi mai deschide un local de 5000 de metri pătraţi, unde roboţii vor merge în sala de mese şi vor duce, automat, mâncarea la clienţi”, a declarat proprietarul.

Roboţeii sunt ghidaţi de senzori, orientaţi după o bandă albă de pe podea, iar un radar îi împiedică să se ciocnească între ei sau de clienţi. În timp ce unii servesc, alţii dansează, pentru ca oaspeţii să se simtă cât mai bine. Singurii salariaţi umani sunt în bucătărie, pentru că, deocamdată, roboţii nu au învăţat să gătească.

 

×
Subiecte în articol: robot restaurant
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close