Antena 3 Timp liber Fun Forţele aeriene chineze au apelat la MACACI! Vezi ce i-au pus să protejeze

Forţele aeriene chineze au apelat la MACACI! Vezi ce i-au pus să protejeze

07 Mai 2014   •   14:06
Forţele aeriene chineze au apelat la MACACI! Vezi ce i-au pus să protejeze
Sursa foto: foto: Intact foto

Forțele aeriene ale armatei chineze au antrenat un grup de macaci pentru a ajuta la protecția unei baze aeriene împotriva păsărilor extrem de numeroase care puneau în pericol securitatea zborurilor, conform  AGERPRES.

Macacii au fost selectați pentru a distruge cuiburile din arborii aflați în apropiere și pentru a goni păsările care le dădeau dureri de cap piloților la decolarea și aterizarea avioanelor de vânătoare ale acestei baze din apropiere de Beijing.
Baza încercase practic totul împotriva păsărilor, de la artificii la sperietorile de ciori și chiar armele de foc, însă nimic nu a fost atât de eficient ca maimuțele, pe care site-ul le numește ''noua armă secretă a armatei chineze''.

Macacii răspund cu obediență de recrut fluierăturilor cu care antrenorii le dau ordine și au reușit deja să distrugă peste 180 de cuiburi din apropierea bazei.

Aceasta nu este prima armată din lume care folosește animale domesticite în corpuri de elită: Statele Unite ale Americii folosesc delfinii în misiuni de detectare a minelor, amintea The Washington Post.

Una dintre cele mai delicate operațiuni din istorie, legată de liderul Al-Qaida, Osama Bin Laden, a inclus participarea unui câine, un ciobănesc belgian numit ''Cairo'', adaugă agenția spaniolă de presă.

 


.

×
Subiecte în articol: maimute pasari
Parteneri
x close