Antena 3 CNN Timp liber Fun Lăsaţi valorile la recepţie! ?Chingleza?, vânată de autorităţile chineze

Lăsaţi valorile la recepţie! ?Chingleza?, vânată de autorităţile chineze

Lăsaţi valorile la recepţie! ?Chingleza?, vânată de autorităţile chineze
Sursa foto: Chingleza
25 Aug 2009   •   18:24

Chinezii sunt recunoscuţi pentru modul în care ?masacrează? limba engleză. Capacităţile lor lingvistice au fost luate de multe ori în glumă de europeni şi mai ales de vorbitorii nativi de engleză. A fost inventat chiar şi un cuvânt pentru engleza vorbită de chinezi: ?chingleză?.

Sătule de glumele făcute pe această temă, autorităţile din China au început o campanie de corectare a greşelilor de pe afişele din Shanghai scrise în engleză. Mai mulţi studenţi s-au oferit să corecteze pe gratis afişele, arată BBC News.

Dacă depistează vreo greşeală pe un astfel de afiş, studenţii alertează imediat autorităţile. Iar acestea urmează să corecteze greşelile.

?Chingleza? poate fi depistată peste tot în Shanghai: pe stradă, în parcuri şi mai ales în hoteluri. Turiştii sunt sfătuiţi, de exemplu, să-şi lase ?valorile? la recepţie (?leave your values at the front desk").

O altă mostră de ?chingleză? a fost depistată la metro-ul din Shanghai: ?Dacă sunteţi furaţi, contactaţi imediat poliţia? ("If you are stolen, call the police at once"), erau avertizaţi turiştii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China shanghai
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close