Antena 3 CNN Timp liber Fun Studiu: Unul din zece americani crede că HTML este o boală cu transmitere sexuală

Studiu: Unul din zece americani crede că HTML este o boală cu transmitere sexuală

Studiu: Unul din zece americani crede că HTML este o boală cu transmitere sexuală
de M.C.    |    05 Mar 2014   •   09:32
Americanii sunt printre cele mai "tehnologizate" naţii, cu peste 50% dintre adulţi posesori de smartphone şi 40% posesori de tablete.
 
Însă, aparent, mulţi dintre ei sunt complet ignoranţi când vine vorba despre lucruri uzuale, despre termeni comuni folosiţi în domeniul tehnologic.
 
Un studiu recent, citat de LA Times, arată că deşi nu se pricep foarte bine în domeniu, mulţi dintre americani sunt măcar amuzanţi.
 
Astfel, 11% dintre cei intervievaţi cred că HTML este o boală cu transmitere sexuală. HTML este un limbaj de marcare, folosit pe scară largă în paginile web.
 
27% au spus că "gigabyte" este o insectă care trăieşte în America de Sud. De fapt este o unitate de măsură a capacităţii de stocare a diverselor dispozitive electronice.
 
42% au răspuns că o "placă de bază" este "puntea unui vapor de croazieră. Placa de bază este o placă ce conţine diverse circuite şi care susţine componentele cheie ale unui calculator.
 
23% au spus că MP3 este un robot din "Star Wars", când de fapt este cel mai popular format pentru fişiere audio.
 
18% consideră că Blu-ray este un animal marin. În realitate este vorba despre succesorul CD-ului, un disc cu o capacitate mai mare de stocare, folosit în general pentru jocuri sau filme.
 
Pentru 15% dintre cei intervievaţi "software" este o îmbrăcăminte comodă. Termenul este folosit în general pentru a desemna programele pentru calculatoare.
 
12% dintre americanii care au participat la studiu au afirmat că USB este un acronim pentru o ţară europeană, când de fapt este vorba despre un conector folosit la o sumedenie de dispozitive, inclusiv tablete şi smartphones.
 
De remarcat, 61% dintre repondenţi consideră că, în zilele noastre, este foarte important să ai o bună cunoaştere a tehnologiei.
 
Studiul a fost efectuat pe 2.392 de persoane, bărbaţi şi femei, peste 18 ani. 

×
Subiecte în articol: studiu SUA tehnologie
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close