Antena 3 Timp liber Fun Termină Facultatea de Construcţii şi construieşte o reţea mafiotă. Viaţa lui Blejnar, spusă de Caţavencii

Termină Facultatea de Construcţii şi construieşte o reţea mafiotă. Viaţa lui Blejnar, spusă de Caţavencii

de S.T.    |    22 Oct 2012   •   22:24
Termină Facultatea de Construcţii şi construieşte o reţea mafiotă. Viaţa lui Blejnar, spusă de Caţavencii
Sursa foto: Foto: Agerpres
Caţavencii au selectat momentele esenţiale din viaţa fostului şef al Fiscului, Sorin Blejnar.

În cadrul ediţiei de luni seară a emisiunii "Subiectiv", Răzvan Dumitrescu a prezentat aceste momente.

Material de excepţie este, evident, un pamflet.

------------------------------------------------------------------------------------

1970 - Se naște în județul Arad, din însămînțări anterioare, Sorin Blejnar.

1975 - Este dus de părinți la preot, după ce copilul are tot felul de evaziuni apocaliptice.

1977 - Cutremurul care zgîlțîie din temelii România nu-l atinge și pe el, păstrîndu-și postul de elev în clasa I B, ultima bancă de la geam.

1980 - Elev în clasa a III-a, Sorin Blejnar se mută din ultima bancă într-o bancă mai centrală, plătind însă pe ea doar jumătate din prețul pieței.

1981 - Responsabil cu strîngerea de bani la fondul clasei, Sorin Blejnar colectează doar de la elevii incomozi tovarășei învățătoare.

1987 - Merge pentru prima oară la Vama Veche. Erau atît de puțini oameni acolo în acea vreme încît abia dacă strînge cîteva sute de lei. În aceeași perioadă citește ”Vamaiotul”, de Dostoievski.

1996 - Termină, la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Construcții. E momentul în care ia hotărîrea să construiască o rețea mafiotă.  

2004 - O cunoaște pe Elena Băsescu. Se spune că între cei doi a fost dragoste de bani la prima vedere.

2009 - Ajunge șef la ANAF. Începe o luptă fără precedent cu evaziunea fiscală din vămi. Cîștigă lupta, moment în care toți bani din evaziune îi revin lui și celor care l-au sprijinit.

2010 - Cumpără, cu 500.000 de euro, o casă în apropierea Arcului de Triumf. Cum prețul real al casei la acea dată era de 2 milioane de euro, Blejnar intră în atenția procurorilor DNA. Aceștia sînt atenți la tot ce-i învață Blejnar.

2011 - I se acordă în presă titlul de Regină a vămilor. Mai exact, regina cu cea mai flexibilă coroană vertebrală din istorie.

2012 - Codruț Marta, șeful său de cabinet de la ANAF, dispare fără urmă. Cum nici unul dintre peștii care-și fac veacul pe fundul lacului Balaton nu a fost audiat, nici azi nu se știe nimic despre el.


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Subiectiv" DE LA ANTENA 3


×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar Subiectiv ANAF
Parteneri
x close