Antena 3 CNN Timp liber Fun Vizualizarea propriilor fotografii de pe Facebook, la fel de reconfortantă ca o plimbare prin parc

Vizualizarea propriilor fotografii de pe Facebook, la fel de reconfortantă ca o plimbare prin parc

Vizualizarea propriilor fotografii de pe Facebook, la fel de reconfortantă ca o plimbare prin parc
19 Mar 2013   •   10:58

Vizualizarea fotografiilor mai vechi publicate pe Facebook generează o stare de bună dispoziţie şi poate fi la fel de reconfortantă ca o plimbare prin parc. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea din Portsmouth.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 114 utilizatori ai reţelei de socializare, a căror vârstă medie este de 34 de ani, 39% dintre ei având antecedente de tulburări psihice.

Specialiştii au constatat că, de obicei, utilizatorii de Facebook publică pe contul lor imagini pozitive şi îşi actualizează statusul cu mesaje frumoase, astfel încât persoanele care se simt deprimate pot face o retrospectivă a propriei pagini de pe reţeaua de socializare pentru a se binedispune.

Conform datelor cercetării, 86% dintre participanţi accesau contul de Facebook cel puţin o dată pe zi pentru a citi mesajele prietenilor şi a vizualiza fotografii, iar 75% dintre ei, pentru a se uita la fotografii. Cu toţii s-au declarat mai liniştiţi din punct de vedere psihic în urma acestui demers, relatează Daily Mail.

×
Subiecte în articol: retea de socializare Facebook
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close