Antena 3 CNN Timp liber Muzică Aretha Franklin suferă de cancer la pancreas

Aretha Franklin suferă de cancer la pancreas

Aretha Franklin suferă de cancer la pancreas
Sursa foto: Foto: johnrook.com
09 Dec 2010   •   13:34

Cântăreaţa americană de muzică soul Aretha Franklin suferă de cancer la pancreas, potrivit mai multor publicaţii americane, citate de Reuters. Aceasta a fost operată recent şi speră că se va reface rapid.

Artista în vârstă de 68 de ani, supranumită "regina muzicii soul", a fost operată acum câteva zile, potrivit unei rude care n-a dorit să-şi dezvăluie identitatea. După intervenţia chirurgicală, Aretha Franklin a declarat, într-un comunicat de presă emis pe 2 decembrie, că a trecut printr-o "operaţie extrem de reuşită", fără să precizeze însă natura bolii de care suferă.

Aretha Franklin le-a cerut prietenilor şi admiratorilor să se roage pentru ea. Luna trecută, cântăreaţa şi-a anulat, "din motive de sănătate", toate concertele până în mai anul viitor, fără să facă, atunci, alte precizări.

Artista americană, celebră pentru mai multe hituri din anii 1960, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools" şi "Respect", a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste patru decenii, până în octombrie 2010. Aretha Franklin a câştigat 20 de premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "Premiul Aretha". 

În 1987, Aretha Franklin a devenit prima cântăreaţă inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2009, a cântat live la ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al SUA a lui Barack Obama.

Aretha Franklin suferă de cancer la pancreas

×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close