Antena 3 CNN Timp liber Muzică Muzicianul J. Geils, liderul formaţiei The J. Geils Band, a decedat la vârsta de 71 de ani

Muzicianul J. Geils, liderul formaţiei The J. Geils Band, a decedat la vârsta de 71 de ani

Muzicianul J. Geils, liderul formaţiei The J. Geils Band, a decedat la vârsta de 71 de ani
12 Apr 2017   •   07:59

J. Geils, liderul formaţiei americane The J. Geils Band, cunoscută la sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80 pentru hituri printre care s-au numărat ''Centerfold'', ''Freeze Frame'' şi ''Love Stinks'', a decedat marţi în locuinţa sa din Groton, Massachusetts, potrivit poliţiei din acest stat, informează miercuri Reuters. Muzicianul avea 71 de ani.

Poliţia din Groton a anunţat că Geils, pe numele său complet John Warren Geils Jr., ar fi murit din cauze naturale.

Formaţia J. Geils Band a început ca trio de blues, în Worcester, Massachusetts, în anii '60. Curând, membrii grupului şi-au îndreptat atenţia către chitare electrice şi bas, trupa devenind binecunoscută pe scena muzicală din Boston în anii '70, cu Geils în rolul de chitarist principal, conform paginii de Facebook a trupei.

Cel mai mare succes comercial l-au avut piesele rock 'n' roll incluse pe cel de-al doisprezecelea album al formaţiei, ''Freeze Frame'', printre acestea numărându-se ''Centerfold'', care a ocupat timp de şase săptămâni locul 1 în topul Billboard Hot 100.

Geils a părăsit formaţia în 2012 şi mai târziu i-a dat în judecată pe foştii colegi de grup sub acuzaţia că aceştia ar fi conspirat să plece în turneu fără el folosind fără acordul său titulatura trupei care între timp se destrămase, conform revistei Rolling Stone.

Pe lângă activitatea din trupă, Geils a lansat două albume alături de formaţia sa Bluestime, la mijlocul anilor '90, apoi s-a îndreptat către stilul jazz, în anii 2000, cu trei albume solo.

J. Geils s-a născut în New York la 20 februarie 1946.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close