Antena 3 CNN Timp liber Muzică Tot ce trebuie să știi despre ediția din acest an a UNTOLD. FOTO/VIDEO

Tot ce trebuie să știi despre ediția din acest an a UNTOLD. FOTO/VIDEO

Tot ce trebuie să știi despre ediția din acest an a UNTOLD. FOTO/VIDEO
Sursa foto: Foto: Facebook
02 Aug 2016   •   11:40

Mai sunt doar trei zile până la începerea celui mai așteptat eveniment muzical al anului din România, iar pregătirile sunt în toi. Peste 5.000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului UNTOLD, dintre care peste 1200 sunt voluntari, un număr mult mai mare decât la prima ediție. Ediția din 2016 vine cu multe noutăți față de ediția trecută: o scenă cu dimensiuni mult mai mari la Cluj Arena, practic, artiștii vor urca pe cea mai mare scenă din România. De asemenea, UNTOLD va avea un număr dublu de echipamente faţă de anul trecut. Apoi, numărul forțelor de ordine este, la fel, sporit pentru a asigura măsurile de siguranță pentru buna desfășurare a evenimentului. În aceste zile, organizatorii, dar și comerciații se grăbesc pentru a termina amenajarea locației de desfășurare a evenimentului, situată în zona Cluj Arena – Sala Polivalentă – Parcul Central, scrie Vocea Transilvaniei.

Cea mai mare scenă din România, la Cluj Arena

Principala scenă a festivalului, URSUS UNTOLD ARENA, o depășește pe cea de la ediția precedentă; aceasta are o înălţime de 28 de metri şi o deschidere de 120 de metri. Și numărul echipamentelor folosite este de două ori mai mare.

“Vom avea o producţie semnificativ mai impresionantă decât cea de anul trecut. Scena principală de pe stadionul Cluj Arena va fi cea mai mare amplasată în România, cu decor şi echipamente, având o înălţime de 28 de metri și 120 de metri deschidere. Vom avea unnumăr dublu de echipamente faţă de anul trecut, vom avea lasere, focuri de artificii, lumini pe tot perimetrul stadionului, vizibilitate sporită, ecrane mai mari la scenă. Spectacolul va fi mult mai impresionant și participanții se vor simți și mai extaziați față de anul trecut”, a declarat Bogdan Buta, directorul general al festivalului, într-o conferință de presă.

Puterea instalată de energie electrică la mainstage depășește 2500 kw, asta înseamnă consumul lunar de energie a 5 comune mari din România. La această scenă au fost folosite nici mai mult și nici mai puțin de 35 km de cabluri electrice, de fibră optică și de semnal sunet și video. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 8 km de gard. Pentru grafica și designul tuturor scenelor, s-au adunat peste 800 de ore de muncă a peste 15 ilustratori ce au contribuit la crearea universului UNTOLD din acest an.

Peste 5.000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului UNTOLD, dintre care peste 1200 sunt voluntari, un număr mult mai mare decât la prima ediție. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 200 de camioane necesare pentru transportul logistic, peste 350 de toalete suplimentate față de cele oferite de infrastructura locațiilor. Festivalul deține o poliță de asigurare de 5 milioane euro.

Forfotă mare în zona Parcului Central

Pregătirile tehnice au început din data de 23 iulie. Primele lucrări au fost demarate la Ursus UNTOLD Arena (mainstage). Dacă, inițial, 50 de muncitori au demarat lucrările la scena principală și alte 50 de persoane lucrau în alte zone din perimetrul festivalului, cu trei zile înainte de începerea evenimentului se lucrează intens. Se muncește la amenajarea scenelor, dar și în alte zone ale festivalului, iar comerciații își pregătesc de zor perimetrul pentru a-și aștepta cum se cuvine clienții. Toate acestea, sub supravegherea forțelor de ordine.

Ce este interzis la UNTOLD

Organizatorii au luat măsuri de siguranță pentru evitarea aglomerației. Astfel, preschimbarea biletelor în brățara de festival se face începând cu data de 3 august la zona de check in, de la singura intrare in festival, amplasată în Parcul Central dinspre Opera Maghiară. Aceasta este singura zona in care festivalierii pot schimba biletele sau abonamentele in brățări. Cei care doresc să-și achizitioneze bilet de 1 zi in perioada festivalului pot să o facă de la cele 5 case de bilete de la intrarea in festival.

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, poșete, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți Participanți.

Este permis accesul cu: medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică. De asemenea este permis accesul cu borsete și steaguri susținute de bețe telescopice.

Festivalierii sunt rugați să aibă grijă de brățările Untold, acestea sunt singurele care permit accesul în zona de festival.

Nu în ultimul rând participantele se sex feminin sunt rugate să nu poate tocuri subțiri sau înalte pe perioada evenimentului.

Întreaga listă de obiecte permise și interzise, atât în perimetrul festivalului, cât și în campingul UNTOLD poate fi consultată pe site-ul www.UNTOLD.com.

×
Subiecte în articol: Untold pregatiri reguli Cluj cluj arena
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close