Antena 3 CNN Timp liber Muzică Whitney Houston, o artistă de succes cu o viaţă personală foarte agitată

Whitney Houston, o artistă de succes cu o viaţă personală foarte agitată

Whitney Houston, o artistă de succes cu o viaţă personală foarte agitată
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Feb 2012   •   11:11

Pasiunea pentru muzica i-a fost alimentată, încă de la naştere, de mama ei, Cissy Houston, o mare cântăreaţă a stilului gospel/ R&B, de verisoarele ei Dee Dee şi Dionne Warwick şi de renumita cantăreaţa Aretha Franklin.

A reuşit să stăpânească cu măiestrie o gamă foarte largă de stiluri muzicale: gospel, R&B, dance, soul, devenind un idol şi un standard pentru foarte mulţi cântăreţi. Pe plan mondial, diva americană a vândut peste 170 de milioane de albume şi single-uri, iar melodii precum: „I Will Always Love You", „One moment in time", „Run to you", „Greatest love of all", sunt şi puncte de referinţă în industria muzicală internaţională.

A realizat şi câteva dueturi cu alţi artişti renumiţi, precum: Enrique Iglesias, George Michael, Deborah Cox şi Mariah Carey, rivala sa, care i-a atras si mai mult simpatia publicului.

 


În plan personal, viaţa artistei a fost puternic zbuciumată de mariajul cu cântăreţul de rythm and blues Bobby Brown, iar dependenţa de droguri şi alcool au condus-o treptat spre declin.

Dupa anul 2000, artista a intrat intr-un con de umbra, clinicile de dezintoxicare devenindu-i a doua casa. In 2009, solista revine pe piata muzicala cu un nou album, "I look to you", insa primele concerte pe care le-a sustinut pentru promovarea albumului au dezamagit fanii.

Desi infirma zvonurile cum ca ar avea din nou probleme cu drogurile, cert este ca vocea ei a avut de suferit. Acuratetea sunetelor si notele inalte pe care le putea atinge in urma cu 10 ani, au ramas doar o amintire.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close