Antena 3 CNN Timp liber Turism Acesta este cel mai bun restaurant din lume. A primit titlul pentru a patra oară

Acesta este cel mai bun restaurant din lume. A primit titlul pentru a patra oară

Acesta este cel mai bun restaurant din lume. A primit titlul pentru a patra oară
de O.P.    |    29 Apr 2014   •   12:18

Restaurantul Noma din Copenhaga, administrat de maestrul bucătar Rene Redzepi, a fost desemnat luni, la Londra, cel mai bun din lume de influenta revistă britanică Restaurant, câştigând pentru a patra oară acest titlu, obţinut şi în anii 2010, 2011 şi 2012.

Restaurantul danez, amplasat într-un depozit maritim renovat din Copenhaga, a recâştigat acest titlu pe care îl pierduse în 2013, în faţa restaurantului spaniol El Celler de Can Roca. Rene Redzepi, în vârstă de 36 de ani, vizibil relaxat, a urcat pe scenă alături de echipa sa.

El este considerat un veritabil "ambasador al gastronomiei nordice". În februarie 2013, 60 de clienţi ai restaurantului Noma au fost victimele unei intoxicaţii alimentare după ce au luat masa în acest local, potrivit autorităţilor daneze. 

Restaurantul, al cărui nume reprezintă contragerea sintagmei "Ny Nordiska Mad", care înseamnă "Noua mâncare nordică", propune preparate locale precum "skyr caillé" (specialitate islandeză pe bază de lapte), bou moscat de Groenlanda şi moluşte servite cu cereale.

×

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close