Antena 3 CNN Timp liber Turism Albena, stațiunea familiilor fericite

Albena, stațiunea familiilor fericite

Albena, stațiunea familiilor fericite
19 Ian 2016   •   15:02
Considerată pe bune dreptate cea mai liniștită stațiune bulgărească, Albena încântă familiile cu copii mici,  cu cei 2 km de plajă cu nisip fin, scăldați de ape albastre diafane. 

Îndrăgită de turiști pentru multiplele facilități de petrecere a timpului liber, dar și de cazare, prietenoasă cu cei mici, și plină de culoare pentru adulți, Albena reprezintă alegerea cea mai inspirată dacă tânjești în această vară la o vacanță cu cei dragi. Aproape de casă și plină de farmec, Albena te inspiră cu a sa liniște și ale sale peisaje unice în Bulgaria.

Deși, supranumită de mulți turiști Mamaia Bulgariei, am putea spune că Albena nu seamănă aproape deloc cu agitata stațiune românească. Mult mai liniștită și cu puține cluburi de noapte, Albena este mai mult o oază de relaxare într-un imperiu all inclusive.

Plajele sunt premiate cu Blue Flag pentru curățenie și facilități, sunt lungi de 2 km și au o lățime de 150 de metri, fiind considerat atuul principal, mai ales dacă ești în căutare de relaxare pe nisipul fin. Cei mici au loc din plin de construit castele, de jucat fotbal în nisip sau volei, iar intrarea în mare se face treptat pentru cei mai mici membri ai familiei.

În ceea ce privește viața de noapte, stațiunea bulgărească nu excelează la capitolul cluburi, însă cele câteva răspândite pe alocuri asigură nopți fierbinți de vară oricărui călător însetat de distracție.

Majoritatea resorturilor fie au localuri deschise până la ivirea zorilor, fie sunt dotate cu centre spa, unde te poți relaxa până târziu în noapte. Cele mai multe dintre hotelurile de pe malul mării dispun de cluburi pentru copii unde au parte de jocuri distractive, se pot da pe tobogane și se pot bălăci în piscină. Seară de seară se organizează și festivaluri sau teatru pentru copii, dar și concerte cu diverși interpreți de muzică ușoară.

 

de Mădălina Isar

Sejur Albena 

Hotel Boryana 3* - de la 30 euro/ noapte cu all inclusive, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close