Antena 3 CNN Timp liber Turism Circuitul boemilor şi al iubitorilor de artă, în Franţa

Circuitul boemilor şi al iubitorilor de artă, în Franţa

Circuitul boemilor şi al iubitorilor de artă, în Franţa
10 Mar 2017   •   16:56
 Una dintre cele mai populare destinații europene, Franţa rămâne favorita romanticilor. Este vestită atât pentru capitala Paris, cât şi pentru secţiunea de turism balnear, unde merită menţionată desăvârşita Coastă de Azur.

Cel mai vizitat oraş din lume

Parisul deţine de multă vreme întâietatea în topul celor mai vizitate oraşe din lume, iar acest lucru se întâmplă pe tot parcursul anului, nu doar în preajma celor mai romantice sărbători, când practic capitala Franţei devine un adevărat magnet pentru îndrăgostiţi.

Primul loc pe care trebuie să îl vizitezi este Turnul Eiffel, simbolul Parisului, dar şi alte atracţii turistice sunt la fel de importante, precum Arcul de Triumf, Catedrala Notre-Dame, Muzeul Luvru cu faimoasa pictură Mona Lisa. Urmate îndeaproape de Muzeul Orsay, zonele istorice Montmartre şi Montparnasse, Basilica Sacré-Cœur, clubul Moulin Rouge, Palatul Versailles, aflat la aproximativ 20 km depărtare de Paris, precum şi faimosul bulevard Champs-Élysées ...

Oraşe şi destinaţii de top ale Franţei

Vizitează capitala Alsaciei, Strasbourg, un punct strategic pentru europeni din punct de vedere politic, deoarece aici se găsesc sediile Parlamentului European, Consiliului Europei şi al Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) şi, ca atare, este un loc destul de aglomerat. Catedrala Notre-Dame, construită în stil gotic între anii 1176 şi 1439, este una dintre cele mai impresionante clădiri din oraşul situat pe malul stâng al fluviului Rin, care adăposteşte faimosul ceas astronomic. Acesta dă naştere unor fenomene optice impresionante în timpul echinocţiilor, datorită superbelor vitraliilor, în combinaţie cu lumina solară.

Oraşul Reims, din regiunea Champagne-Ardenne, este popular pentru una dintre cele mai importante atracţii ale Franţei, şi anume Catedrala Notre-Dame, biserică romano-catolică ridicată după edificiul cu acelaşi nume din Paris, dar înainte de cea din Strasbourg. Aceasta este o construcţie magnifică specifică arhitecturii gotice, faimoasă şi pentru cele aproximativ 2300 de statui pe care le găzduieşte, fiind inclusă şi în Patrimoniul Mondial al UNESCO din anul 1991.

 

De Geanina Ichim

Circuit Franta

Tarif: de la 379 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar. *Bonus! Croaziera pe Sena, tur by night si urcare in Turnul Montparnasse si ghid. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.  

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close