Antena 3 CNN Timp liber Turism City Break în Istanbul, cu ocazia vacanței de 1 Mai

City Break în Istanbul, cu ocazia vacanței de 1 Mai

City Break în Istanbul, cu ocazia vacanței de 1 Mai
14 Apr 2017   •   11:52
Din cele mai vechi timpuri, Istanbul a fost un oraș puternic, capitală a trei Imperii, o metropolă vibrantă care se întinde pe două Continente, care găzduiește unele dintre cele mai impresionante construcții istorice din lume.  

Prea mare pentru a fi descoperit în totalitate în doar câteva zile, Istanbul te surprinde de fiecare dată când îl vizitezi. Acest megalopolis considerat centrul cultural și financiar al Turciei este un loc de inspirație pentru numeroși artiști ai lumi.

Dacă ești un fan al romanelor polițiste scrise de Agatha Christie, trebuie neapărat să pornești pe urmele scriitoarei britanice în celebrele locuri care au inspirat-o atunci când a vizitat orașul Istanbul. Tot aici, a reușit să scrie una dintre cele mai citite și vândute cărți din istorie: Crima din Orient Expres. Vizitează Pera Palace care încă păstrează camerele intacte, unde scriitoarea a locuit și redactat celebrul roman polițist. Hotelul face parte dintr-un complex muzeal, fiind o bijuterie orientală a stilului arhitectural neo-clasic și art nouveau.

După ce te bucuri de arhitectură și peisaje, descoperă simbolul orașului – Moscheea Albastră, cunoscută pentru cele 21.000 de plăci de ceramică albastră din Iznik care decorează fațada impresionantă dar și interiorul somptuos. Edificiul de cult este singurul din Turcia cu 6 minarete și a doua din lume, după Marea Moschee de la Mecca, care numără 7 minarete.

Într-un city break de 1 Mai în Istanbul, nu rata o experiență unică – o vizită în Marele Bazar și în Piața de Condimente. Unde ai posibilitatea să achiziționezi tot felul de produse turcești de la covoare și bijuterii, obiecte vestimentare, decorațiuni până la cafea la nisip, mirodenii și deliciosul rahat. Imediat după shopping, te poți relaxa în cadrul unei băi tradiționale la hammam, o activitate interesantă cu spumă parfumată și saună caldă, urmată de un masaj tradițional.

Dacă îți plac tradițiile turcești trebuie neapărat să participi la un spectacol whirling dervishes. Aici poți admira dansatorii tradiționali care fac parte din Ordinul Mevlevi (călugării dansatori), cu rochii albe ce se învârt într-o ceremonie religioasă spectaculoasă, pe ritmuri orientale.  

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale 1 Mai Istanbul

Hotel 3* - tarife de la 149 Euro/persoana, 4 nopti cazare cu mic dejun, transport autocar, ghid roman si ghid local pentru ziua 2. *Bonus! Croaziera pe Bosfor. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

 

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close