Antena 3 CNN Timp liber Turism Creta, dragostea mea!

Creta, dragostea mea!

Creta, dragostea mea!
20 Mai 2014   •   16:23

Atuul primordial al Cretei îl reprezinta diversitatea, avand in vedere marimea insulei, dar si bogatia reliefului. Insula Creta este atat de mare si de complexa incat s-ar putea ca un singur sejur sa nu fie suficient pentru a descoperi locuri cu traditie, privelisti fermecatoare, taverne boeme, cu alte cuvinte, o Grecie autentica.

Cu fiecare clipa traita pe insula Creta simti cu toată fiinta ta ca, Grecia este un taram binecuvantat de Dumnezeu. Tot ce ai de facut este sa iei la pas frumusetile ei si sa iti lasi sufletul cuprins de uimire si admiratie,  pana simti ca ti se taie rasuflarea de emotie si de bucurie. Atunci vei stii ca ai facut cea mai buna alegere, pentru ca insula Creta este absolut incantatoare.

O vacanta cu iz regal

Un sejur in Creta este, fara indoiala, garantia unei vacante cu iz regal, pentru ca grecii stiu sa trateze regeste turistii. Salba de statiuni luxoase care inconjoara Creta iti ofera si luna de pe cer. Tocmai de aceea i se  mai spune si ,,Insula Miracolelor”. Parca abia rasarita din apele marii, Creta este ca un tablou hpnotizant, care abia si-a zvantat culorile in adierea vantului salbaticit de atata frumusete. Totul in jur emana prospetime si armonie, iar natura te surprinde necontenit, oferind o gama impresionanta de arome si contraste greu de ,,digerat” doar cu o singura privire.

Viziteaza cele mai atragatoare zone din Creta


Fortul venetian din Chania si salbaticele imprejurimi ale Eloundei unde pe de o parte a drumului este un sat vechi, traditional, iar pe partea cealalta fierbe lumea moderna, cu hoteluri luxoase, sunt doua dintre obiectivele turistice de pe această insula care te vor seduce pana la granita dintre extaz si tacere absoluta.

Chania este un oras in care se imbina sublim doua lumi total diferite: vechiul port venetian, cu strădutele sale inguste, dar extrem de seducatoare, si lumea noua, cu taverne si cafenele care ofera o panorama unica a insulei si a marii, cu o viata de noapte efervescenta.

Daca vrei sa gusti din paharul turismului de aventura, poti petrece o zi la centrul de scufundari din Malia sau daca vrei sa te bronzezi pe malul marii, poti alege una dintre cele peste 30 de plaje de pe insula. Dar in restul timpului ramas trebuie sa vezi neaparat maestuosul Palat Knossos, manastirile si ruinele civilizatiei minoice, defileul Zakros sau Portul Hersonissos, pentru ca aici este locul unde vei avea parte de cele mai bune momente de relaxare.

Dupa ce faci cumparaturi in Chania, cea mai buna statiune pentru shopping din Creta, trebuie sa vezi Palatul minoic din Paistos, Castelul venetian de pe insula Gramvousa si Muzeul de Arheologie din Heraklion, ca sa poti spune ca ai trait, cu adevarat, o vacanta memorabilSejur Creta Grecia 

Apartamente Maistrali/Hersonissos- de la 330 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 7 nop?i cazare fara mic dejun, asistenta turistica, agentia Europa Travel (www.europatravel.ro), 021-9407

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close