Antena 3 CNN Timp liber Turism Dafni, plaja uitată de timp

Dafni, plaja uitată de timp

Dafni, plaja uitată de timp
02 Noi 2015   •   07:41
Să vizitezi plaja Dafni este echivalentul unei călătorii în timp. Fâșia lungă de nisip fin, flancată de măslini și pini pitici care plonjează dramatic în apele precum smaraldul, este una dintre cele mai frumoase plaje din Zakynthos.

Rustică și cu un farmec ireal, Dafni cucerește călătorul prin peisajele pitorești neatinse de modernitate. Situată pe țărmul estic al insulei Zakynthos, destul de îndepărtată de Zante, plaja este vizitată în fiecare an de turiștii dornici de relaxare, chiar dacă efortul depus pentru a ajunge aici este considerabil. Dacă te dai în vânt după sporturi de apă, în Dafni ai posibilitatea să te bucuri de pasiunea ta practicând de la scuba diving, snorkeling, înot până la windsurfing, plimbări cu jetski-ul etc.

În Dafni găsești două taverne tradiționale care te vor întâmpina cu bucate alese și prețuri pe măsură. Nimic nu se compară pâinea făcută în casă, atât de aburindă și cu o supă de pește proaspăt, puternic condimentată. Aproape că nici nu îți mai vine să te bălăcești după ce servești bunătățile locale în tavernele de pe plajă.

Dacă vrei să îmbini plaja cu preparatele tipic locului, îți propunem să servești direct pe șezlong cele mai bune scrumbii aromate sau creveți grași la grătar.

Dafni este  o bună alegere și dacă te decizi să mergi la mare cu juniorii familiei. Pentru că se laudă cu nisip fin, iar intrarea în mare se face treptat, copii se vor distra pe cinste în apele precum smaraldul, construind castele de nisip cât e ziua de lungă. Din loc în loc, sunt marcate cuiburi de broscuțe Caretta Caretta care și-au depus ouăle în nisipul fin, trebuie să ai grijă să nu le deranjezi pentru că acest lucru este pedepsit prin lege. Nu mică îți va fi mirarea când vei intra în apă și vei înota alături de țestoase, este un moment de neuitat.

 

de Mădălina Isar

Sejur Zakynthos 

 Hotel Dennys Inn 3* – de la 349 lei/ persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close