Antena 3 CNN Timp liber Turism De ce să vizitezi Malta

De ce să vizitezi Malta

De ce să vizitezi Malta
18 Noi 2013   •   19:55

Insula mică, dar cu frumuseţi unice şi o istorie de peste şapte milenii, este o destinaţie excelentă pentru o vacanţă, chiar şi pe timpul iernii. Clima blândă, mediteraneană, îţi dă posibilitatea să vizitezi Malta şi Gozo şi să te bucuri de croaziere.

 

Chiar dacă este de dimensiunile unui oraş mic (Malta are doar 316 kmp), insula a fost râvnită de multe popoare de-a lungul timpului datorită poziţiei pe care o are în bazinul mediteranean. În istoria ei zbuciumată, Malta a fost fortăreaţă, important nod comercial şi refugiu pentru navigatori.

 

Cei care s-au perindat pe insulă au lăsat o bogată moştenire culturală. De la arabi, maltezii au limba şi arhitectura, Cavalerii Ioaniţi au adus religia, au făcut din Valletta capitala insulei, iar de la britanici a rămas limba engleză ca a doua limbă oficială şi condusulpe partea stângă.

 Dacă te-ai hotărât să-ţi petreci vacanţa în Malta, iată câteva locuri pe care n-ar trebui să le ratezi:

 

Capitala insulei, Valletta, care este cea mai fortificată din lume.

Mdina, o cetate medievală foarte bine conservată, încă locuită.

Templele Megalitice, unele dintre cele mai vechi construcţii din lume, ridicate cu cel puţin o mie de ani înaintea piramidelor din Giza, şi Hipogeul Hal Saflieni, un complex tăiat în stâncă, sub pământ, folosit ca sanctuar şi cimitir. La Valletta, Mdina, templele şi hipogeul fac parte din patrimoniul UNESCO.

Insula Gozo, cu dealurile pline de verdeaţă, străduţe pitoreşti şi oameni primitori.

Grota Albastră, stânca sub forma unei arcade, loc plin de romantism şi frumuseţe.




Revelion Malta

De la 359 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 5 nopţi cazare în hotel de 4*, mic dejun, asistenţă turistică. Malta Travel, Tel. 021/318.59.93, www.malta.ro

 De Catalina Alberti


 

 

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close