Antena 3 CNN Timp liber Turism Descopera Mica Venetie din insula Mykonos

Descopera Mica Venetie din insula Mykonos

Descopera Mica Venetie din insula Mykonos
17 Iun 2014   •   18:20

Mykonos este una dintre cele mai populare destinatii turistice din insulele grecesti, fiind cunoscuta mai ales pentru plajele spectaculoase unde se organizeaza petreceri in aer liber, statiunile de lux si viata de noapte fulminanta. Aici, parca si mancarea traditionala are gust mai bun, iar apusurile de soare sunt mai romantice.

Alefkandra, cel mai pitoresc cartier din Mykonos

Alefkandra, mult mai bine cunoscut sub denumirea de Mica Venetie, este cel mai fermecator cartier din Mykonos, care gazduia in secolul al XVIII-lea casele negustorilor bogati de pe insula. Asemanarea cu orasul italian vine de la faptul ca locuintele par a pluti pe apa, ba chiar atunci cand vremea este rea, iar valurile se razvratesc, acestea ajung pana la zidurile caselor si ale magazinelor.

Alte caracteristici inspirate de la italieni sunt culorile vii ale ferestrelor. Toate casele au acces direct la mare printr-o usita care duce spre zonele de depozitare subterana. Alte persoane sustin insa ca adevaratul motiv pentru alegerea acestei constructii este acela ca proprietarii, considerati a fi pirati, isi puteau adaposti prada mult mai usor.

Cele mai frumoase cladiri din Mica Venetie


Cartierul Alefkandra este fara doar si poate cea mai romantica si mai pitoreasca zona din Mykonos, unde poti admira casele vechi si elegante sau poti sta la o cafenenea sau un restaurant pe marginea marii.

Culorile izbucnesc cu putere la apusul soarelui, cand locuintele albe cu balcoanele colorate din lemn, sunt acoperite de reflexiile turcoaz ale apei.  Intre Alefkandra si Neochori se gasesc cele sapte mori de vant, Kato Milli, care te impresioneaza prin formele lor masive, de un alb coplesitor, cu vedere la mare.

Geanina Ichim

Sejur Mykonos Grecia 

Hotel  Domna Lakka 2*- de la 872 euro/2 persoane, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti de cazare fara masa, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021/794.75.07

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close