Antena 3 CNN Timp liber Turism Descopera Palatul San Anton din Attard

Descopera Palatul San Anton din Attard

Descopera Palatul San Anton din Attard
23 Iul 2014   •   15:26
In partea centrala a Maltei, intre Mdina si capitala Valletta, se odihneste pitorescul Attard care impreuna cu Balzan si Lija formeaza ,,cele trei sate”, asa ca la o plimbare mai indelungata pasii te vor ,,purta” dintr-o asezare in alta fara sa-ti dai seama.

San Anton Gardens

Una dintre atractiile principale pentru care calatorii aleg sa viziteze micutul Attard este San Anton Gardens care inconjoara Palatul Prezidential. Cu cat te apropii mai mult de aceste gradini, cu atat simti imbierea parfumului florilor colorate.

Aceasta este considerata a fi una dintre cele mai frumoase din Malta, datorita marii varietati de flori, plante indigene si internationale, precum si arbori vechi de peste trei secole. Iar asta nu e tot – in plimbarile pe ingustele alei vei descoperi si fantani, si iazuri unde vietuiesc familii de rate, lebede si testoase.

Deschisa pentru public din anul 1882, gradina botanica este ideala pentru plimbari si picnicuri, care te vor face sa intri intr-o atmosfera de basm, putin diferita de celelalte experiente din Malta, la plaja sau in explorarea monumentelor istorice. In plus, daca ai noroc, poti nimeri chiar in timpul unui eveniment organizat aici de obicei, cum ar fi spectacole florale sau concursuri.

Palatul si biserica din Attard

San Anton Palace, ridicat intre anii 1623 si 1636 de Cavalerii Ioniti, este o cladire magnifica ce servea drept resedinta pentru Marele Maestru Antoine de Paule, in timpul cavalerilor maltezi, iar astazi este resedinta oficiala a presedintelui maltez. Interiorul Palatului este format din sali spatioase, luxos decorate cu picturi deosebite.

Iar daca tot ai ajuns aici, nu rata ocazia sa vizitezi biserica parohiala, o cladire la fel de uimitoare, construita in secolul al XVII-lea si care poarta hramul Sf. Maria, precum si Muzeul Parohial unde vei putea admira opere de arta ale bisericii.

Geanina Ichim

Sejur Malta


 Hotel Excelsior 5* - de la 599 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close