Antena 3 CNN Timp liber Turism Distracţie tradiţională în ”meyhane” turceşti din Bodrum

Distracţie tradiţională în ”meyhane” turceşti din Bodrum

Distracţie tradiţională în ”meyhane” turceşti din Bodrum
16 Iun 2016   •   15:52
Bodrum este una dintre cele mai atractive staţiuni din Turcia, o destinaţie de vacanţă cu tradiţie, care s-a lăsat descoperită călătorilor pasionaţi de petreceri nocturne. Renumită pentru nopţile albe, Bodrum este şi un loc potrivit pentru cei în căutarea unui colţ pitoresc de natură unde se pot relaxa şi uita de grijile zilnice.

Nopţi pe gusturile tuturor

Conceptul de distracţie în Bodrum este asimilat cu termenul de „meyhane”, ce desemnează localurile unde mergi să mănânci, să bei, să asculţi o muzică bună, cântată live, localuri care de altfel sunt arhipline pe tot parcursul verii, cu turişti din toate colţurile Europei, britanici în mod deosebit.

Foarte multe astfel de meyhane, care funcţionează ca simple baruri, restaurante sau cafenele, până la discoteci şi cluburi extravagante, se găsesc pe drumul spre Konacik şi Ortakent, cu muzică orientală ce răsună şi te îmbie la dans în mijlocul străzii. Începe-ţi seara cu o selecţie de aperitive, „meze”, sau un kebab suculent, şi băutura tradiţională, „raki”, care îţi va înveseli deja noaptea pregătindu-te pentru petrecerile care urmează.

Atracţii multiculturale


Una dintre cele mai spectaculoase atracţii pentru cei care vizitează Bodrum este Castelul Sf. Petru, care trebuie să fie cap de listă în această vacanţă. Frumos poziţionat pe vârful unui deal, cu o panoramă splendidă asupra mării, castelul te readuce în timpuri străvechi şi îţi oferă o incursiune interesantă asupra trecutului.

Cavalerii Ospitalieri ai Ordinului Sf. Ioan au construit această structură între anii 1402 şi 1437, iar de-a lungului timpului diverse naţionalităţi şi-au pus amprenta pe zidurile acestei cetăţi. Unul dintre turnurile este de origine franceză, iar turnul cu leu este sculptat în timpul englezilor. De asemenea, în timpul domniei sultanului otoman Soliman Magnificul, castelul s-a „pricopsit” de la arhitecţii turci cu o moschee construită în interior.

 

De Geanina Ichim

Sejur Bodrum 

Hotel Serhan 3*- de la 65 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close