Antena 3 CNN Timp liber Turism Dumnezeu a uitat Raiul deschis in Kefalonia

Dumnezeu a uitat Raiul deschis in Kefalonia

Dumnezeu a uitat Raiul deschis in Kefalonia
25 Iun 2014   •   16:53

Nu se explică cum de poate exista o asemenea frumusețe pe pământ, cum este lacul Mellisani din Kefalonia. De obicei când mergi în vacanță obiectivul este să te relaxezi și să ... te relaxezi. Și, într-adevăr, dacă ai ales să îți petreci concediul pe frumoasa insulă Kefalonia, ai avea toate șansele să stai locului la hotel, într-o tolăneală de zile mari pe cea mai fină plajă din lume, dacă Dumnezeu nu ar fii uita Raiul deschis.

O minune a naturii

Dacă ajungi în Kefalonia și nu vizitezi lacul Melissani, vei rata ocazia de a vedea o adevărată minune a naturii care are darul de lăsa turiștii fără grai, preț de câteva minute. După ce trece de tunelul îngust și ajung, cu barca, pe lacul subpământean din peștera care pare că se scurge din cer, nici un turist nu mai are puterea să se exprime în cuvinte. Priveliștea abia descoperită este uluitoare.

Peștera violet este plină cu apă de un albastru strălucitor, intens, iar dacă ridici ochii spre cer vezi cum pădurea de pini se apleacă peste pereții colorați în diverse nuanțe de mov, auriu, galben, portocaliu sau turcoaz și lasă să pătrundă printre crengile înverzite raze de soare incredibil de strălucitoare. Dacă privești în jos vezi fundul pământului, atât de limpede și de curată este apa.

Viziteaza superba pestera

Iată câteva informații care te-ar putea ajuta să te bucuri pe deplin de această minune cu chip de peșteră. Peștera se află la o distanță de mai puțin de 2 kilometri de orașul Sami și la aproximativ 10 kilometri de Argochip de peșteră. Peștera se află la o stoli. Cel mai bun moment pentru a vizita lacul Melissani sunt orele amiezei când soarele trece pe deasupra peșterii și razele se reflectă în apa limpede sub mii de înfățișări.

Începând cu 1 mai și până la sfârșitul lunii octombrie, peștera se poate vizita zilnic, între orele 9:00 și 18:00, cu doar 7 euro, pentru copii costul biletului reducându-se la jumătate. Este bine de știut că pe unul dintre pereții peșterii a fost amenajat un fel de balcon de unde turiștii pot vedea lacul în toată splendoarea lui. Iar dacă vreți ca plimbarea voastră să dureze ceva mai mult, este recomandat să oferiți barcagiului un mic bacșiș, pentru ca suprafața lacului să nu se îngusteze brusc.

Carmen Stefan

Sejur Kefalonia Grecia

Hotel Starlight 3* /Skala- de la 399 lei/persoana, transport cu avionul, transferuri, 6 nopti de cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close