Antena 3 CNN Timp liber Turism Experiențe gastronomice unice, în Marmaris

Experiențe gastronomice unice, în Marmaris

Experiențe gastronomice unice, în Marmaris
06 Noi 2015   •   15:34
Dacă ai ajuns în Marmaris, cea mai verde stațiune din Turcia, și nu te-ai oprit într-o așezare de pescari pentru a degusta din specialitățile casei, atunci înseamnă că nu ai cunoscut nici măcar o parte din minunata stațiune.

Bucătăria turcească este un melanj savuros de arome și condimente de tot soiul, iar bazele au fost puse încă din perioada nomadă când au început să cultive grâul, și să pregătească carnea pe bețișoare subțiri. Datorită poziției foarte bune a stațiunii Marmaris, locuitorii reușesc să cultive tot felul de legume și fructe, bucurându-se de plantații întregi de maslini și vită de vie foarte căutate pentru soiul lor bun.

Marmaris te ispitește cu ale sale arome de cum ai pus piciorul în centrul orașului mereu aglomerat de sătenii care ies la cumpărături în cea mai mare piață din zonă. Aici se vând o mulțime de produse, de la carne, lactate, la mirodenii sau obiecte de uz casnic. De-a lungul portului aproape perfect, brodat de întinderi de pini și măslini, se găsesc o mulțime de localuri unde poți încerca preparate specifice, însă nimic nu se compară cu un periplu gastronomic în pitoreascul sat Turunc.

Așezarea de pescari este ascunsă într-un golf sublim, un loc unde liniștea este întreruptă doar de valurile care se sparg de țărm și de pescărușii în căutarea hranei. Aici localnicii gătesc încă în vechile lor vase de lut, după rețete străvechi. Încearcă neapărat o felie de tander ekmeði aburindă și proaspăt scoasă din cuptorul de lut (pâine) cu branză de capră specifică locului, și o salată de vinete cu multă ceapă. Este micul dejun pe care localnicii îl servesc aproape zilnic.

 

de Mădălina Isar

Sejur Marmaris

Hotel Myra 3* – de la 139 euro + 329 lei/ persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu autocarul, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close